#formabucuriei

Bucuria din momentele dulci

Una dintre activitățile preferate ale Anei este gătitul. Eu nu sunt neapărat pasionată de gătit, prefer să prepar rețete simple și sănătoase. Știu că nu voi primi niciodată titlul de mama sau soția anului pentru aptitudinile mele în bucătărie. Dar ei chiar îi place să ne petrecem timpul în bucătărie și să facem diverse preparate, mai ales prăjituri. De multe ori le facem și ea nici nu le mănâncă. Gustă și cam atât. Pentru ea contează momentul în sine și este foarte mândră mereu de produsul final.

Budinca Original Pudding de la Dr. Oetker este genul de desert pe care îl poate prepara și un copil de trei ani. Se amestecă mixul de budincă cu puțin zahăr (noi am folosit zahăr bio din nectar de cocos) și cu 4 linguri de lapte, pui aproximativ 500 de ml de lapte la fiert, când se fierbe laptele îl iei de pe foc și amesteci cu mixul de mai devreme, mai amesteci un minut pe foc mic, pui în forme și gata 🙂 Noi am decorat cu afine și decorațiuni cu unicorni budinca pregătită astăzi.

#formabucuriei

Am primit zilele trecute un kit de la Dr. Oetker pentru a pregăti un fort magic acasă. Duminică, în timpul în care Ana era plecată prin parc cu tatăl ei, eu i-am pregătit fortul în camera ei. A fost FOARTE fericită când a revenit acasă. Inițial, mă gândeam să fie un loc al nostru în care să citim povești și să colorăm. Ușor, ușor și-a tot cărat diferite jucării acolo și a devenit locul ei de joacă principal. Acolo ne vom bucura de multe momente dulci din toate punctele de vedere.

#formabucuriei

În serile răcoroase când este prea frig să ieșim în parc intenționez să facem mai multe activități simple, care ne vor aduce bucurie, în familie:

#formabucuriei
 • să gătim ceva ușor de preparat împreună
 • să ne jucăm în noi locuri prin casă
 • să colorăm, să pictăm, să luăm pe rând cărțile de activități
 • să modelăm figurine din plastilină
 • să ne jucăm pe rând cu toate jucăriile cu care nu am avut timp să ne jucăm în timpul anului pentru că dacă a fost frumos afară noi am ieșit mereu.
#formabucuriei

Voi ce idei de activități pentru copiii de 3-4 ani mai aveți?

#formabucuriei

17 thoughts on “Bucuria din momentele dulci”

 1. Noi am trecut de de ceva timp de această perioadă cu fetița, dar ne pregătim pentru băiețel, care acum are 11 luni. Așadar, nu pot recomanda activități, dar consider utile recomandările tale.

 2. O, da! Copiilor le plac tare mult activitățile cu părinții.
  Și copiilor mei le plăceau toate activitățile pe care le făceam împreună iar nepoțelul este fan activități în bucătărie :).
  Spor la gătit împreună!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.