Bagajul bebelusului pentru concediu

Cum împachetez eficient bagajul bebelușului pentru concediu

Vine vara și începe perioada concediilor. Anul acesta ne-am făcut “încălzirea” pentru concediul de vară cu câteva city break-uri în trei. Când mergem la plimbare prin țară, pot căra cam toată casa după noi, pentru că mașina noastră este destul de încăpătoare. Dar când călătorim cu avionul, suntem condiționați de un număr de kilograme și de un număr de bagaje. Pentru noi, părinții, îmi este mai ușor să organizez bagajul. Am experiență. Dar în bagajul bebelușului pentru concediu simt nevoia să pun tot! Dar dacă iau prea multe pentru bebe, nu mai rămâne loc pentru noi.

Am făcut mai jos o listă cu ce consider eu că m-a ajutat să îmi mai micșorez bagajul bebelușului pentru concediu. Ce am pus și ce am scos. Sper să fie folositoare.

  • Laptele praf am lăsat în cutie doar cât am calculat că ar consuma în zilele de concediu. Și puțin în plus.
  • Cremele pentru bebe, gelul de spălat (doi în unu dacă se poate) – le-am luat în varianta travel size. De obicei produsele pentru bebeluși se vând în ambalaje mari și foarte mari. Am cumpărat recipiente mici și am luat cât am considerat că s-ar consuma.
  • Bagajul bebelusului pentru concediu
  • Nu iau ce nu este cu adevarat necesar. Știu persoane care împachetează apă în bagajul de cală. Adică, pe bune? Fructe, legume, apă se găsesc pe oriunde. Chiar și borcănele. Poți lua pentru două zile borcănele și sigur găsești să cumperi. Doar nu mergi la capătul lumii.
  • Haine – nu iau 100 de schimburi. 2 schimburi pe zi și o pijama. Și haine de purtare. Nu rochița de prințesă care ocupă jumătate de troler sau costumașul de cavaler în care nu poate alerga copilul în voie.
  • Nu iau multe jucării. Bebe a admirat peisajul sau s-a jucat cu diverse obiecte din jur și am cărat degeaba de jucării. De preferat iau jucării de dimensiuni cât mai mici pe care le pun în bagajul de mână. Dacă nu adoarme fără să îi fie citită povestea din cartea preferată, atunci o împachetez. Dacă nu, iau la mine cât mai puține jucării.
  • Rulez hainele în loc să le împăturesc. Principiul acesta îl aplic și hainelor noastre. Dar se șifonează destul de rău.
  • Lucrurile de mici dimensiuni le pun în pungi (agrafe de păr etc.) Nu stau să le caut să răscolesc tot bagajul după clama cu fluturaș.

Dacă ai încercat toate trucurile existente și bagajul tot nu se închide, poți oricând să te așezi pe el și să încerci să îl închizi fix ca in filme. 🙂  Distracție plăcută în concediu, în familie!

2 thoughts on “Cum împachetez eficient bagajul bebelușului pentru concediu”

  1. Mie îmi vine să mă iau cu mâinile de păr când vine vorba de bagaje. 🙂 Am auzit de câteva ori de treaba asta cu rulatul hainelor, dar nu am încercat-o până acum. Thanks pt Tip&Tricks!:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.