Lara

Al doilea an în același resort din Lara, Turcia

Dacă un lucru este bun, de ce să îl schimbi? Este pentru prima dată când revenim pentru al doilea an la rând în același loc. De obicei, ne place să descoperim locuri noi. Dar anul trecut am avut parte de cel mai frumos concediu în trei, așa că am zis să îl recreăm. Nu a fost la fel de frumos, a fost MULT mai frumos.

Din moment ce știam deja când ne vom face concediul, ne-am luat pachetul de vacanță din luna martie la un preț mai bun, cu o reducere de 200 EUR față de anul trecut, deși prețurile ofertelor din zonă au crescut.

Lara

Am avut parte de un zbor plăcut cu Blue Air dus-întors, am primit un sandvișel și băuturi gratis. Anastasia are acum 3 ani și 8 luni iar zborul cu ea a fost foarte plăcut. Îi place să călătorească (cu cine o fi semănând?) așa că a admirat peisajul pe geamul avionului, am avut la noi câteva creioane cerate și o carte cu stickere iar timpul a trecut foarte ușor.

Am ajuns dimineață la hotel. Anul trecut am așteptat ca fraierii prin recepție să ne dea camera (până la ora 14 :00). De data aceasta, am avut la noi în bagajul de mână prosopul de plajă, costumele de baie și loțiunea de plajă și am profitat din plin de timpul de așteptare pe malul mării.

Am ales și anul acesta Fame Residence Spa din Lara, iar ei ne-au răsplătit fidelitatea cu o cameră mai bună ca și anul trecut. În ambii ani am achitat o cameră land view, anul trecut chiar era land view, dar anul acesta am primit o cameră mai mare cu vedere parțială la mare. Camera este cea mai mare cameră de hotel la mare în care am stat vreodată. Noi aveam un pat dublu imens la care au adăugat un pat de o persoană pentru Ana și tot mai rămânea foarte mult loc. Plus că aveam foarte mult spațiu de depozitare.

Ei au susținut că ne-au oferit și o conexiune mai bună la internet, dar mi s-a părut la fel de proastă ca anul trecut.

Mâncarea a fost foarte bună. Aveau supă zilnic, foarte multe feluri de mâncare sănătoasă, pește, grătar, dulciuri variate. Am făcut tot posibilul să nu exagerez cu mâncarea și să mănânc sănătos în concediu. Este pentru prima dată când mă întorc dintr-un concediul all inclusive fără niciun kilogram în plus. :X :X (nu pot spune același lucru despre ceilalți membri ai familiei).

Am făcut destulă mișcare în concediu. Nu știu să înot dar am tot alergat după copil, seara am ieșit la plimbări mai lungi. Vă mai povesteam prin concedii că m-am confruntat cu Constipația Călătorului. Mai ales când nu prea aveam unde să merg la baie sau nu aveam condițiile necesare, când mâncam aiurea. Ei bine, concediul acesta a fost fără Constipația Călătorului. Poate și de asta nu am luat niciun kilogram în plus (și o digestie bună te ajută să îți menții numărul kilogramelor). Deci un concediu reușit.

Anul trecut am vizitat Acvariul din Antalya și Hamamul. Anul acesta am luat singuri autobuzul din stațiunea Lara și am mers în centrul istoric al Antalyei. Am făcut cam 30 de minute cu un Otokar (aer condiționat am avut doar la întoarcere).

Am vizitat: Poarta lui Hadrian unde am văzut șobolani cât o pisică, ne-am plimbat pe străzile pitorești din cetatea veche, am văzut Turnul cu ceas și Portul. Prețurile din Antalya sunt semnificativ mai mici față de cele din Lara.

Dar m-am descurcat să fac cumpărături și în Lara. Având experiența de anul trecut, am știut deja care sunt magazinele în care să merg și ce să cumpăr de acolo.

Anul acesta nu m-am mai deplasat până la Hamam, am profitat de serviciile oferite de hotel. Pe care le-am negociat. Am fost la saună, hamam și am profitat de diferite tipuri de masaj.

Zilele de plajă au fost foarte frumoase cu Ana pe plajă dimineața, mâncare bună, somn la prânz (pentru ea), distracție la piscină după-amiază, cină, plimbat prin stațiune și apoi spectacole la hotel. În fiecare seară erau diverse spectacole: de dans, magie, circ etc.

A fost un concediu minunat, într-o săptămână am intrat într-o mică rutină din care m-a apucat o mică depresie când a trebuit să plec. Concediile acestea de vară mă încarcă cu energie pozitivă pentru o bună parte din an.

Lara

16 thoughts on “Al doilea an în același resort din Lara, Turcia”

  1. Si eu m-am tot gandit ca ar fi bine sa-mi fac vacanta in Turcia, dar pana la urma tot Bulgaria am ales. La anul poate schimb ceva in viata mea. Daca te-ai reintors inseamna ca totul este de vis. Notez locatia

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.