📖 Anul acesta nu am avut mare spor la citit. DeÈ™i mă relaxează lectura, am avut alte priorități. Dar cum astăzi este prima mea zi oficială de concediu de odihnă după ce am revenit din concediul de creÈ™tere copil în urmă cu 3 luni, am zis să scriu acest articol. Poate sunteÈ›i È™i voi în concediu È™i vă inspiră vreuna dintre cărÈ›ile citite de mine. Sunt fericită că am terminat de citit “Ulise” a fost o carte pe care eu am digerat-o mai greu, dar sunt mândră de mine că am finalizat-o. Am mai citit 2 cărÈ›i despre dezvoltarea relaÈ›iei È™i am È™i aplicat ce scrie acolo, o carte de dezvoltare personală pe care o implementez È™i o carte mică în volum, dar la fel de greu de digerat. Și o carte despre imunitate. Vă invit să citiÈ›i articolul È™i să vedeÈ›i despre ce este vorba.
📖 Imunitatea – dr. Jenna Macciochi

📖 “Imunitatea” – dr. Jenna Macciochi este o carte pe care era necesar să o citesc pentru a înÈ›elege mai bine cum funcÈ›ionează sistemul imunitar. Am primit această carte într-un pachet de PR de la Medhealth.ro alături de suplimente care ne sprijină sistemul imunitar. SoÈ›ul a consumat Novo C Plus care i-a oferit È™i mai multă energie È™i apoi Imunicor. A zis că va mai face o cură È™i în toamnă.
📖 Comprimatele cu vitamine și minerale sunt o modalitate comodă de a acoperi anumite lipsuri din dietă și protejează împotriva bolilor cauzate de carențe. Cartea explică pe înțelesul tuturor cum funcționează sistemul imunitar și ce putem face pentru a-l sprijini. Am aflat o mulțime de informații utile, v-o recomand.
Nicio parte a corpului nostru nu este sterilă, microbii reprezentând două kilograme din greutatea noastră corporală.
Marte È™i Venus împreună pentru totdeauna – Dr. John Gray

📖 “Marte È™i Venus împreună pentru totdeauna” Dr. John Gray. V-am mai făcut recomandări din seria “Marte È™i Venus”. Cred că am citit aproape toată seria. 😊 ÃŽmi plac aceste cărÈ›i deoarece vezi perspectivele ambilor parteneri, ai exemple concrete È™i tehnici pentru o relaÈ›ie mai bună.
📖 Cartea se adresează mai mult persoanelor care sunt în relații stabile. Sunt prezentate tehnici relaționale pentru o viață de cuplu mai liniștită, tehnici de creare și menținere a unei intimități capabile să aducă împlinirea ambilor parteneri și care să sporească odată cu trecerea timpului.
Treburile unei femei nu se termină niciodată. Întotdeauna mai rămâne ceva de făcut. Însă, învățând să inițieze o conversație și să asculte cu respect, un bărbat o poate elibera de urgența de a face totul imediat. Grație acestei atitudini iubitoare, ea va putea apoi să realizeze tot ceea ce este omenește posibil într-o manieră mai relaxantă.
O femeie se va simți nespus de liniștită dacă va avea convingerea că nu trebuie să facă față și să rezolve de una singură problemele vieții de zi cu zi.
Marte È™i Venus se iubesc – Dr. John Gray

📖 “Marte È™i Venus se iubesc” – Dr. John Gray. Am citit atâtea cărÈ›i despre relaÈ›ii de-ale autorului încât ori am mari probleme în relaÈ›ie, ori lucrurile merg excelent. Dar mereu există o cale de mijloc. 😊
📖 În limbaj psihologic, cartea spune poveștile reale ale diferitelor cupluri, despre cum au aplicat ele sfaturile oferite de Dr. John Gray și despre rezultate avute în relațiile lor. Vezi prin ce trec și alții. Un fel de articole de-ale mele de pe blog despre diferite experiențe de-ale mămicilor pe care mi le lasă în comentarii. Este o carte relaxantă și ușor de citit. Se citește în aproximativ 2 ore. Eu am citit-o în avion, spre Praga.
ÃŽn călătoriile pe care le fac în toată È›ara cu ocazia seminarelor mele, mă impresionează foarte mult să aud poveÈ™tile unor cupluri care se despărÈ›iseră sau chiar divorÈ›aseră, dar care, după ce au citit cărÈ›ile mele, s-au împăcat È™i acum le merge foarte bine. (…) nu-mi imaginam că lectura uneia din cărÈ›ile mele È™i aplicarea metodelor descrise acolo ar putea avea un astfel de impact.
Ulise – James Joyce

📖 “Ulise” – James Joyce. AcÈ›iunea romanului de aproape 700 de pagini se petrece într-o singură zi È™i are în prim plan 3 personaje principale. Le afli gândurile, trăirile È™i acÈ›iunile. IniÈ›ial, mi s-a părut obositor de citit pentru că are multe note la finalul cărÈ›ii È™i e un du-te-vino, dar până la urmă m-am obiÈ™nuit cu ele. Oricum fără multe note de final nu aÈ™ fi înÈ›eles anumite contexte.
📖 Știu că a făcut multe valuri această carte când apărut. AÈ™a că am vrut să văd despre ce este vorba. Cartea este destul de cuminte pentru vremurile noastre. Este totuÈ™i una dintre cele mai importante opere a literaturii moderniste. ÃŽmi place că fiecare capitol are un stil diferit al naraÈ›iunii È™i nu te plcitiseÈ™ti citind. Dar este greu de citit. Este È™i ea voluminoasă È™i nu o pot pune în geantă È™i să citesc din ea când am un timp mort. Am “tras” muuuult prea mult de ea până am terminat-o, dar am citit-o.
Rece aici. Trebuie să se hrănească bine, dacă stă aici toată dimineața în lumina asta posomorâtă dând din picioare și așteptând următorul vă rog. Are și ochi de broscoi. Ce s-o fi umflând așa? Molly se balonează după varză. Aerul din locul ăsta poate. Parc-ar fi plin de gaze nesănătoase. Trebuie să fie infernal de multe gaze rele pe aici printr-un loc ca ăsta.
Liderii mănâncă ultimii – Simon Sinek

📖 “Liderii mănâncă ultimii” – Simon Sinek. SoÈ›ul a primit cartea cadou de ziua lui È™i i-a plăcut, aÈ™a că mi-a recomandat-o È™i mie, pentru dezvoltare personală. Nu am vreo poziÈ›ie în managementul companiei în care lucrez, dar am revenit la serviciu, aÈ™a că m-am gândit că este o carte potrivită de citit acum.
📖 O carte de dezvoltare personală, ușor de citit, cu sfaturi ce se pot aplica atât la serviciu, cât și în viața personală. Un exemplu din viața pușcașilor marini ar fi că liderii pușcașilor marini mănâncă la sfârșit pentru că adevăratul preț al leadershipului îl reprezintă disponibilitatea de a pune nevoile celorlalți mai presus față de propriile nevoi.
Stresul și anxietatea la serviciu au o mai mică legătură cu munca pe care o facem, însă una mai mare cu managementul și leadershipul slab. Când suntem conștienți de faptul că există oameni cărora le pasă de felul în care ne simțim la serviciu, nivelul nostru de stres scade.
Lideri se numesc cei dispuși să sacrifice ceva al lor pentru noi. Timp, energie, bani, privilegii, poate chiar mâncarea din farfurie. Când este important, liderii se așază ultimii la masă.
Jurnalul unei mame de înger – Ana Maria Huzum

📖 “Jurnalul unei mame de înger” – Ana Maria Huzum. O carte-jurnal sfâșietoare a unei mămici ce își pierde fetiÈ›a de 2 ani È™i 8 luni într-un accident de maÈ™ină. Trebuie să fii într-o stare bună spirituală pentru a o citi. Eu am cartea de câțiva ani în bibliotecă, dar acum am considerat că sunt pregătită să o citesc.
📖 Un coșmar pe care niciun părinte nu merită să îl trăiască. Cartea este îngrozitor de tristă și de dureroasă și cuvintele nu cred că reușesc să cuprindă amploarea sentimentului.
Mai bine nu mai caut la alții, în alții, în creații omenești acel ceva care să mă liniștească. Mai bine tot în mine să caut acel ceva. Și cred că cei care au trecut printr-o tragedie au făcut la fel: au așteptat sau au căutat; au întrebat mereu țintit către ei înșiși, nu către alții, pentru că ceilalți ne sunt exteriori.
📖 Din moment ce ați citit acest articol, mă gândesc că și voi sunteți fani lectură. Ce ați mai citit frumos în ultima vreme și îmi recomandați?