5 luni cu bebe

5 luni cu bebe

Bebelușul seamănă din ce în ce mai mult cu mine. Îmi seamănă fizic, doarme ca mine, face urât ca mine când este înfometat, zâmbește ca mine, mișcă din sprâncene ca mine, e simpatic ca mine, ce să mai. 🙂 La noi în familie se aplică zicala: “fetele seamănă cu tații și băieții cu mamele.” Fetița noastră de 4 ani are comportamentul meu energic. Sper ca bebelușul să fie mai liniștit, ca soțul. 🙂 Până acum, este cuminte.

Am fost la mare o săptămână, în Mamaia Nord. A fost frumos, dar foarte solicitant. Eu m-am întors epuizată: alăptat non-stop (probabil fix atunci bebe era în puseu sau pur și simplu îi era sete), nopți semi-dormite, ziua alergat după Ana. După mare, am fost la botezul “prietenei lui Bogdan”. Pardon, fetiței prietenei mele, pe care când o vede Bogdan este mereu simpatic. :)) Și acolo a fost frumos, dar obositor cu 2 copii. A fost singurul eveniment al nostru din acest an, așa că am zis să ne bucurăm toți 4.

După aceea, au urmat vaccinurile de 4 luni. Iar au fost 3 vaccinuri și iar s-a lăsat cu plânsete și indispoziție generală mult timp. Dar, până la urmă, apele s-au liniștit. Bebe a devenit mult mai activ. Se rostogolește în pat, se ridică singur în fund dacă este ținut de mânuțe, este destul de puternic. Gângurește mereu, scoate tot felul de chiuituri, chițăie, râde. Zâmbește dacă îi place de cineva nou.

Acum măsoară 70 de centimentri și cântărește 7.5 kilograme.

Jocurile cu el și cu sora lui mai mare au devenit din ce în ce mai interactive. Apucă jucăriile, gângurește la ele, zâmbește sau râde în hohote când îi place ceva și plânge când nu agrează ceva. Ascultă atent povești, este încântat de imaginile din cărți, apucă paginile cu mâna. Spre disperarea surorii lui, care se gândește că le poate rupe. Vrea să testeze toate jucăriile și le bagă în gură.

Doarme tot la o oră și jumătate. Are mai multe somnuri mici pe parcursul zilei de aproximativ jumătate de oră și vreo două somnuri în jur de două ore. Sunt nopți și nopți cu el. Nopți în care doarme de la 9 la 7 dimineața fără nicio trezire și nopți în care se trezește de câteva ori. Dimineața se trezește la 7 foarte zâmbitor și gata de o nouă zi. De obicei, își începe ziua jucându-se la caruselul de la pătuț cât luăm și noi micul dejun și îmi beau și eu cafeaua.

Îi place să fie plimbat în căruț, deși este cam mare pentru landou. Îi place mult în parc. Îi place și în marsupi. În schimb, în scoică, a început să nu îi mai placă. După o oră de mers cu mașina, încep plânsetele. Am fost la bunici și a plâns și la dus și la întors. Am oprit, am făcut pauze, l-am alăptat. Se calma. Cum îl puneam înapoi în scoică și porneam la drum, iarăși plânsete. Probabil vom rări plimbările o perioadă.

Tot luna aceasta și-a descoperit și picioarele. Le flexează, le bagă în gură și se joacă cu ele. Aaaa. Am uitat să vă zic. Tot baloanele (în special cele cu heliu) sunt preferatele lui. Dă-i un balon și va fi super fericit. 🙂

Puteți citi și despre 4 luni cu bebe.

1 thought on “5 luni cu bebe”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.