februarie

📖 5 cărți citite în luna februarie

📖 În vacanța de o săptămână am reușit să citesc 3 cărți, iar celelalte două s-au citit super ușor. Mi-a spus cineva astăzi că a reînceput să citească și asta m-a bucurat. Nu știu de ce, dar mă bucură și mă inspiră când văd postări cu ce mai citesc oamenii. Oare sunt singura?

📖 “Angélique” – Guillaume Musso

februarie

📖 “Angélique” – Guillaume Musso. Sunt la zi cu tot ce a scris domnul acesta. Nu scrie el cât de repede pot citi eu 😁 Acum am văzut că mai publică o carte peste 2 săptămâni.

📖 Cartea este despre un fost polițist internat pentru un atac de cord și o studentă voluntară care le cântă pacienților la violoncel îl roagă să investigheze moartea suspectă a mamei sale. O carte captivantă, cu răsturnări de situație, cu idei pe care le mai găsești și în alte cărți, în stilul caracteristic al autorului.

Ghemuită pe acoperiș, am impresia că sunt în altă lume. Priveliștea este uluitoare. Un ocean amețitor de ardezie și zinc. Mă ridic pe jumătate, încercând să nu-mi pierd echilibrul. Vântul suflă atât de tare, încât am nevoie de un moment ca să găsesc puncetele de reper și să mă orientez.

📖 “Frumoasă cu orice chip” – Mihaela Rotaru

februarie

📖 “Frumoasă cu orice chip” – Mihaela Rotaru am primit cartea la un eveniment și nu știu de ce am citit-o abia acum.

📖 Cartea este un ghid de îngrijire și înfrumusețare al femeii moderne. Specialiști din diferite domenii își expun opiniile și îți dezvăluie trucuri interesante de machiaj, îngrijirea pielii, ustensile pe care le poți folosi. Eu mi-am comandat un clește de gene după ce am citit cartea.

Investiți într-un clește de gene care se încălzește, întrucât genele se vor curba mult mai repede și mai ușor. Dacă nu aveți un clește încălzit, îl puteți încălzi pe cel obișnuit cu ajutorul unui foehn.

📖 “Povestea slujitoarei” – Margaret Atwood

februarie

📖 “Povestea slujitoarei” – Margaret Atwood. Am văzut serialul și primele sezoane mi-au plăcut. Așa că soțul mi-a făcut cadou și cartea. Nu sunt mari diferențe între primul sezon din serial și carte.

📖 Într-o Americă distopică în care natalitatea a scăzut considerabil este instaurat un regim autoritar creștin cu scopul de a crește natalitatea privând femeile de toate drepturile și libertățile.

Să fii bărbat și să se uite la tine femeile. Trebuie să fie de-a dreptul ciudat. Să se uite la el tot timpul. Să se întrebe: pe urmă ce-o să mai facă? Să tresară când se mișcă el, chiar și-atunci când face o mișcare lipsită de importanță.

📖 “Testamentele” – Margaret Atwood

februarie

📖 “Testamentele” – Margaret Atwood. Romanul care continuă “Povestea Slujitoarei”, dar care nu mai are nicio legătură cu serialul. Așa că am citit cartea cu mare interes. Pentru că te surprinde cu fiecare capitol. Și un cameleon mic mi-a ținut companie. Dar uitându-mă mai bine la fotografie, văd că este camuflat. 🦎

📖 Evenimentele din carte se întâmplă la 15 ani de la evenimentele din “Povestea slujitoarei” și sunt “testamentele” a 3 personaje feminine: Mătușa Lydia, o fată crescută în Galaad și o alta în Canada. Dar viețile lor se întrepătrund în mod neașteptat.

Cum se va sfârși? m-am întrebat. Voi trăi oare destul pentru a ajunge o bătrână inofensivă și uitată de ceilalți, osificându-mă treptat? Mă voi transforma în statuia onorată a ceea ce sunt acum? Ori mă voi prăbuși odată cu regimul și, odată cu noi, se va prăbuși și copia mea în piatră, dată jos de pe soclul ei și vândută cu o curiozitate pentru împodobit peluza, o chestie de un kitsch îngrozitor?

📖 “Maid for love” – Marie Force

februarie

📖 “Maid for love” – Marie Force este o carte romantică perfectă de citit într-un concediu pe o insulă. Pentru că acțiunea cărții se petrece pe o insulă. 🏝

📖 O mamă singură are un accident de bicicletă în care este implicat un burlac bogat și arătos care se oferă să rezolve toate problemele din viața ei. O carte romantică demnă de film romantic care te prinde rapid că doar este scrisă de New York Times Bestselling Author. Cred că voi citi și alte cărți din serie, am văzut că au apărut și la noi. Eu o am pe aceasta din America.

Her heart suddenly felt too large for her chest, her skin too tight for her body, her lungs compressed from the effort to draw air. To think that ten hours ago, she’d never met him and now he was feeding and bathing her son with the same care he’d no doubt show his own child. She couldn’t process it.

📖 “Testamentele” mi-a plăcut cel mai mult dintre toate cărțile citite luna aceasta. A oferit un alt final seriei. Ce ai mai citit bun în ultima vreme?

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.