diversificare

Diversificarea între așteptări și realitate

Documentarea: citești toate ghidurile, site-urile de specialitate și asculți păreri despre toate tipurile de diversificare. Decizi să începi cu clasicul morcov pasat.

Pregătirea terenului: cumperi cea mai organică veselă și cele mai simpatice lingurițe din bambus. Din care nu va mânca. Bebelușul va alege linguri frumos colorate. Probabil din plastic.

Îi pui bavețică asortată cu ținuta. La final va fi colorat din cap până în picioare.

Te pregătești să speli mai multe haine și testezi toate soluțiile organice de scos pete. Până la urmă, hainele pătate nu sunt chiar așa de  urâte, oricum îi rămân mici imediat.

Te strâmbi, scoți diferite sunete, zici că vine avionul. Fața copilului:

diversificare

Pui bebelușul în scaun și mâncarea frumos într-un castronel. Majoritatea va ajunge pe jos sau pe bebe. Într-un final te încurajezi zicând că măcar o linguriță a  ajuns și la bebe în burtică.

Încerci toate rețetele complicate pentru introducerea de alimente noi. El va prefera să mănânce doar iaurt.

Până la urmă, mănânci tu ce ai gătit. După ce s-a terminat mâncarea, copilul întreabă de ea, fix asta vrea să mănânce.

Acest articol a fost un pamflet și sper că l-ați tratat ca atare. Discutați cu medicul când este cel mai bine să începeți diversificarea. Bebelușul trebuie să fie în perfectă stare de sănătate iar voi toți să fiți veseli și să îmbrățișati noua etapă frumoasă din viața bebelușului.

1 thought on “Diversificarea între așteptări și realitate”

  1. O, da, diversificare. Te poți afla pe ambele baricade, cu copilul care mănâncă de toate și cel are nici nu vrea să îi atingi lingura de gură, sau să ducă ceva singur la gură, doar se uită, joacă dar nu pare interesat. Și maaare stress, been there, done that, numai că trece reprede, uitți la fel. Bomboana ta de băiat se descurcă minunat, are o fățucă de îți vine să-l înghiți, de drag. Pupici!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.