Viata inainte de bebe

➤ Viața înainte de bebe: Săptămânile 17-18 de sarcină. Bebe va fi…

Sunt într-o perioadă foarte bună. Mă simt excelent, am mai multă energie, burtica a început să crească și bebe să se miște destul de des. Pot spune că mă bucur cu adevărat de această perioadă minunată din viața mea.

Viata inainte de bebe

Am mult mai multă energie și chef de joacă cu Ana. Ne jucăm ore întregi și asta mă relaxează mult. Este un mic preview la ce va urma în următorii doi ani.

Într-o seară am fost la ziua unei fetițe, prietenă de-a Anei, la un loc de joacă. Ana este deja mare și oarecum independentă și nu îmi mai fac griji că ar putea cădea sau că ar putea păți ceva la locul de joacă. Abia aștept să o iau din nou de la capăt cu grijile de acest gen. :))

În altă zi am fost la Iarmaroc Zen. Este un fel de târg pentru părinți și copii. Planul de acasă era să stăm cam 30 de minute, să îi cumpăr Anei o ținută pentru serbarea de Crăciun de la grădiniță și să plecăm acasă… ei bine… cred că am petrecut trei ore acolo. Erau multe activități pentru copii și Ana a stat două ore să aștepte să îi vină rândul la o mașină de cusut pentru a-și confecționa o pernuță. Două ore!! Un copil de aproape 4 ani!! Asta da încantare.

Viata inainte de bebe

În altă seară am fost la conferința “Părinți de 10” organizată de magazinul Chicco. Mi-am împrospătat puțin cunoștințele de puericultură și am aflat și lucruri noi de la specialiștii Medicover prezenți la conferință. Am văzut și ce a apărut nou pe piață, mereu apar tot felul de produse care să îți ușureze viața, trebuie doar să ai buget pentru ele.

În weekend am fost la munte, la Moeciu cu un grup de prieteni. Deși a plouat și a fost frig și 0 zăpadă (spre dezamăgirea Anei) a fost frumos. Am petrecut cât de mult timp am putut în aer liber, Ana a văzut animalele și cel mai important AM PETRECUT UN WEEKEND ÎN FAMILIE, fără telefoane, fără TV, fără treburi casnice. Doar noi. A fost excelent.

Că tot mă simt bine și mi-am revenit complet, sper eu, din stările de rău, am fost și la Conferința “Sisteme educaționale în Romaniacu scopul obținerii unei analize complexe și obiective a celor mai importante avantaje și dezavantaje ale sistemelor educaționale din România, din mediul privat sau de stat.

Sistemul de învățământ

Anul viitor, trebuie să luăm o decizie în privința școlii la care va merge fetița noastră. Acum este în grupa mijlocie la o grădinită privată. Rolul alternativelor dă posibilitatea părintilor să aleagă. Sistemele alternative/private costă și nu costă puțin.

Copilul-problemă

Am reușit să văd și un film Copilul-problemă sau System Crasher care spune povestea unei fetițe de 9 ani, Benni, care provine dintr-o familie mono-parentală și mai are doi frați mai mici, pe care mama o aruncă în sistem, aș spune eu, pentru că nu știe cum să îi mai trateze deviațiile de comportament. 

Iar unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am făcut săptămâna aceasta a fost să merg la medic la ecografie. Bebe este foarte bine și este…. BĂIEȚEL. Soțul își dorea foarte mult un băiețel că na…eu mă joc mereu cu Ana cu păpușile, acum își va face și el stocul de pistoale, soldăței, mașinuțe și mai știu eu ce. Ana este foarte fericită că avem două băi și deja își făcea probleme dacă vom împarți 3 fete o baie. Acum va fi baia fetelor și baia băieților.

Viata inainte de bebe

Pentru mine cu siguranță va fi o provocare. Cum a fost și cu Ana. Nu știam ce înseamnă să fiu MAMĂ înainte să mă aleagă ea să îi fiu mamă. Acum am cât de cât idee, știu cum este să ai fetiță, voi vedea cum este să ai fetiță și băiețel. Important este că toți trei suntem entuziasmați de bebeluș și abia așteptăm să îl cunoaștem, dar la termen să nu se grăbească. 🙂

5 thoughts on “➤ Viața înainte de bebe: Săptămânile 17-18 de sarcină. Bebe va fi…”

  1. Mi-a atras atenția titlul articolului pentru că la mine, din aceste săptămâni au început să se simtă mișcările puiului în burtică. Ce momente magice, nu-mi vine să cred cum trece timpul.
    Felicitări atât pentru micuții tăi, cât și pentru faptul că reușești să fii foarte activă! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.