Despre saptamana 16 de sarcina la mine

➤ Viața înainte de bebe: Săptămâna 16 de sarcină

Per total, aceasta a fost o săptămână bună. Saptamana 16 de sarcina a debutat foarte bine cu un super eveniment Bio & Family by DM unde m-am simțit extraordinar alături de Ana. Seara am fost la ziua unui băiețel, unde la fel, m-am simțit foarte bine. A doua zi de weekend am fost cu prietena mea cea mai bună la o sesiune de masaj de cuplu. Deci relaxare și stare de bine.

Multe persoane cu care m-am întâlnit weekendul acesta mi-au spus că strălucesc. Poate că nu îmi mai este atât de rău și de aceea “strălucesc”. A început să mi se vadă și burtica și încep să primesc felicitări de la cei din jur. Sau poate că dacă mă simt foarte bine, pot străluci în voie. 🙂

rasfat in saptamana 16 de sarcina

Luni dimineață m-am trezit cu o durere groaznică în gât și cu o răceală care mă tot lua și mă lăsa. Am tot tras de mine săptămânile trecute să merg la serviciu că aveam multe termene de respectat, dar acum am considerat că este necesar să merg la medic. Medicul mi-a recomandat odihnă, ceaiuri și supe. Cam atât fiind în saptamana 16 de sarcina. I-am spus că am mai luat paracetamol din când în când pentru a trata răceala și mi-a spus să o las mai moale cu pastilele și să mă concentrez pe odihnă. Nu a fost o răceală gravă, mi-am revenit destul de rapid. Odihna m-a ajutat.

Așa că săptămâna 16 de sarcină mi-am petrecut-o în casă. Ce am făcut? Am dormit, am dormit, am dormit. Și m-am simțit atât de bine. Am citit o carte “Venus și Marte se ciocnesc” scrisă de Dr. John Gray. Am primit cartea cadou de la soțul meu și este una dintre cele mai bune cărți primite cadou. Chiar îți explică caracteristicile femeilor și ale bărbaților și de ce suntem noi atât de diferiți. Am văzut că autorul a scris mai multe cărți despre relații și i-am spus deja lui Moș Crăciun despre ele.

relaxare in saptamana 16 de sarcina

Am reînceput să gătesc și să petrec mai mult timp în bucătărie. Din cauza grețurilor, evitam această încăpere integral. Ana era destul de contrariată de ce eu pot mânca în sufragerie și ea nu. :)) M-a întrebat într-o zi de ce mănânc acolo, apoi peste 5 minute, o citez: “Mami, amintește-mi, te rog, de ce mănânci aici?” :))

Nu am început să utilizez încă creme speciale pentru sarcină, dar mă masez zilnic cu Crema hidratantă de la Cerave. Este foarte hidratantă și pentru sarcină + sezonul rece este ideală.

Activitati in saptamana 16 de sarcina

După ce mi-am revenit complet, am fost la grădinița Anei la un seminar despre dermatita atopică. Dermatita atopică este o afecțiune pe care Ana a avut-o când era bebeluș, iar acum, iarna îi mai reapare. Este cea mai frecventă boală a pielii la copii. Pielea îi este foarte uscată, în cazuri mai avansate provoacă mâncărime și pete roșii pe piele. Anei îi apare pe obraji, mânuțe și pulpe. Dacă îi hidratez foarte bine pielea, îi dispare după o perioadă.

Doamna dr. Tatiana Turciatu a răspuns intrebărilor venite din rândul mămicilor prezente la întâlnirea la grădiniță. Ce am aflat: dermatita atopică este imprevizibilă, nu are legătură cu alimentația, este important să îmbrăcăm copilul cu haine de bumbac, să folosim săpunuri și loțiuni speciale hidratante, apa termală pulverizată pe piele ajută, cremele cu cortizon sunt bune o perioadă limitată dacă sunt recomandate de medic și o cremă poate fi foarte bună o perioadă apoi poate nu își mai face efectul și trebuie schimbată, se recomandă utilizarea cremelor fără parfum.

Seminarul a fost susținut în parteneriat cu Bioderma iar la final am primit și produse de testat, speciale pentru dermatita atopică. După ce le vom termina, voi scrie despre ele la rubrica produse consumate de Ana în luna în care se vor termina.

Sursa foto cover: pixabay.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.