Prietena mea Conni

Colecția “Prietena mea Conni” – povești pentru copii care îți explică lumea

De curând, am descoperit colecția “Prietena mea Conni” de la Editura Casapovești pentru copii care îți explică lumea. Cele trei cărți din colecție sunt scrise de Liane Schneider și frumos ilustrate de Eva Wenzel-Burger și Janina Gorrissen. Deși cărțile se adresează copiilor peste 3 ani, eu le consider potrivite pentru fetița mea de 2 ani și 4 luni pentru că sunt prezentate în ele momente prin care noi trecem, acum.

Colecția “Prietena mea Conni” cuprinde următoarele trei titluri:

  • Conni și olița
  • Conni merge la grădiniță
  • Conni merge la fermă
  • Prietena mea Conni

Preferata noastră este “Conni și olița“, pentru că fix acum trecem prin momentul oliței. Povestea ne-a pregătit atât pe noi cât și pe fetița noastră, pentru cum va fi și ce așteptări realiste să avem de la această etapă din viață. Vom citi cartea cât de des vom putea, până vom asimilia acest moment din viața noastră prin care trecem acum. Până la sfârșitul verii, sper să renunțăm la scutece.

Cartea “Conni merge la grădiniță” poate fi citită celor mici pentru a-i pregăti pentru această etapă. Ana merge la creșă de aproape un an, iar acum când i-am citit cartea, am făcut comparații între creșa ei și grădinița lui Conni. Răspunsurile ei au fost în majoritatea timpului “da” sau “nu”, dar am găsit destul de simplu asemănările și deosebirile. De exemplu, Conni a venit cu micul-dejun de acasă, Ana abia așteaptă să își mănânce micul dejun la creșă, și îmi zice mereu că îi place mult mâncarea de acolo. În schimb, activitățile pe care copiii le fac la grădiniță sunt asemănătoare.

Deși toate cărțile sunt ilustrate foarte frumos, pentru Ana, cartea “Conni merge la fermă” a fost cea mai interactivă. După cum puteți ghici, apar multe animale. Iar Anei îi place să reproducă sunetele emise de acestea. Pe măsură ce îi citeam că se împrietenea Conni cu animalele și Ana mă acompania cu sunetele specifice.

Consider utilă colectia “Prietena mea Conni” atât pentru părinți cât și pentru copii. Pentru că, de multe ori, trebuie să ne pregătim noi pentru anumite etape, înainte de a-i pregăti pe ei. De exemplu, trebuie să știm că vom avea nevoie de răbdare pentru a face trecerea de la scutece la oliță, că vor fi nopți cu pipi în pat și că lucrurile nu decurg mereu perfect. Dar aceste lucruri fac parte din frumusețea vieții. Important este să trecem peste toate cu zâmbetul pe buze și să le inspirăm și copiilor noștri încrederea în sine de care au nevoie.

3 thoughts on “Colecția “Prietena mea Conni” – povești pentru copii care îți explică lumea”

  1. La noi trecerea de la scutec la olita a fost foarte usoara. Am avut parte si de o perioada de regres (doua saptamani), dar apoi totul a fost ok.

    Va doresc si voua o adaptare usoara, fara frustrari!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.