Tipuri de musafiri (care nu ar trebui sa vina) in vizita la bebe

  1. Musafiri care uita sa plece. Sunt prieteni, rude, colegi care vor sa vada cum decurge o zi din viata unui bebelus. La propriu! Par sa nu inteleaga toate apropourile tale ca bebe trebuie sa doarma in liniste, ca trebuie sa gatesti, ca esti epuizata sau ca ai o gramada de treaba. Si clar nu cunosc proverbul: “Vine omul, sta oleaca, mai vorbeste, dar si pleaca.”
  2. Musafiri nepoftiti. Primesti un telefon: “Ce faci?” Tu: ” Sunt acasa cu bebe”. Interlocutorul: “Eram prin cartier si ma gandeam sa trec pe la tine.” Sau “Sunt in fata blocului, pot sa urc?” Sau pur si simplu suna la usa. Iar tu ar trebui sa raspunzi: “Nu, nu poti urca.”  Sper ca stie vorba aia: “Daca ai venit nechemat, vezi de pleaca nealungat.
  3. Musafiri care intarzie. Si intarzie.. si intarzie. Tu ii inviti la 6. Si le spui ca bebe cel tarziu face baie la 9 ca apoi merge la culcare. Ei confirma ca vin la 6. Dar ajung la 8:45. Si se asteapta sa te porti ca o gazda ideala si sa stai la povesti pana la 12 noaptea ca in trecut. Din pacate nu mai merge asa. Nu te mai bucuri ca au venit. Ci stai cu ochii pe ceas si te gandesti cand au de gand sa plece.
  4. Musafiri care vin in vizita “putin” bolnavi. Si spun ca este boala lor, microbii lor, ca nu se ia. E o simpla raceala. Aha!
  5. Musafiri care vin in vizita cu sacosa de dulciuri pentru bebelus. Si te mai indeamna sa ii dai sa guste. Unele sunt asa nocive ca nici tu nu ai gusta, dar bebe… Incearca sa hraneasca bebelusul pe ascuns. Acesti musafiri pleaca acasa bosumflati ca nu le-ai apreciat cadoul.
  6.  Musafiri care nu cunosc proverbul “Buna primire este cea mai buna mancare. Adica vino mancat la mine in vizita, nu te astepta sa te primesc cu mese intinse daca tocmai am nascut. Eventual vino si cu mancare la pachet.
  7. Musafiri care arunca cu bani in bebelus mai ceva ca la un spectacol de manele. Si se mai asteapta ca bebe sa ii mai si adune. Sa apuce si el banutii cu manuta.
  8. Musafiri care miros mai ceva ca in magazinul Sephora. Si se mira de ce plange copilul cand se apropie de el.
  9. Musafiri care nu se spala pe maini. Nici cand vin, nici dupa ce au folosit toaleta. Si dupa vor sa puna mana pe bebe. Yack!!

Daca te-ai regasit intr-una din categoriile de mai sus, sa stii ca NU ESTE BINE. Daca te-ai regasit in mai multe, ia atitudine si schimba situatia in viitor. 😉

Sursa foto: Pixabay.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.