Biscuiti cu unt si seminte de chia

Categories Nutritie
biscuiti cu unt si seminte de chia pentru copii

Pana sa apara bebe nu pot spune ca eram un mare fan al statului in bucatarie. Nu ma incanta sa transpir, sa imi miroasa parul a mancare sau sa imi tai, eventual, si vreo unghie. Dar de cand a venit bebe si petrec forte mult timp acasa am inceput sa mai “bucataresc” cate ceva. Nu cred ca voi gati niciodata sarmale sau vreun fel foarte complicat. Poate daca imi va cere copilul cand va creste mai mare.

O retata simpla si usor de pregatit este urmatoarea:

Biscuiti cu unt si seminte de chia

Ingrediente:

  • 500 g faina alba sau integrala (cea integrala contine mai multe vitamine, minerale si oligoelemente)
  • 1 pliculet de praf de copt (sau 2 lingurite)
  • 80 g unt
  • jumatate de lingurita de sare
  • seminte de chia cate vreti (se pot utiliza in locul lor seminte de mac, susan sau ce aveti pe acasa dar semintele de chia contin calciu, antioxidanti, fier, potasiu si multe altele)
  • 250 ml chefir
  • 1 albus
  • 1 lingura de lapte
  • faina pentru framantat
  • unt sau ulei pentru tava

 

Preparare:

Am amestecat la robotul de bucatarie la optiunea de facut paine (de cand stau acasa imi redescopar si toate electrocasnicele) faina cu praful de copt, cu sarea, cu untul taiat bucatele, cu semintele de chia si cu chefirul pana cand am obtinut un aluat omogen. Deci cam 2 – 3 minute. Daca nu aveti robot de bucatarie puteti folosi mixerul cu paletele de aluat sau daca va place sa framantati, puteti face operatiunea manual.

Am preincalzit cuporul la 220 °C.

Am intins o foaie de aluat pe o suprafata pe care anterior am presarat faina si am taiat cu diverse forme viitorii biscuiti. Daca nu aveti forme, merge si cu un pahar. Aluatul ramas l-am framantat si l-am intins din nou pana s-a consumat.

Am uns o tava cu unt si am pus biscuitii pe ea, unii langa altii. A iesit fix o tava. Am batut albusul de ou bine, l-am amestecat cu lingura de lapte si am dat pe suprafata biscuitilor cu el.

Am bagat tava la cuptor 15 minute pana au devenit biscuitii aurii. Am scos tava si am lasat biscuitii la racit.

 

Biscuitii sunt perfecti pentru micul dejun sau pentru o gustare.

Pofta buna!

Webstock

 

Abonare la postarile blogului

Join 6 other subscribers

Mama, expert contabil si blogger in devenire. Imi place culoarea verde si broscutele pentru ca sunt verzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *