intrebari enervante pentru mamici

10 întrebări enervante pe care le-am primit după ce am născut

 1. De ce plânge bebe? Este varianta elaborată sau pur și simplu Ce are? Din punctul meu de vedere, ar trebui să scriu un singur articol despre cât de mult mă enervează această întrebare. Când o aud, nu numai că mi se ridică toate firele de păr pe care le am sau nu, de pe tot corpul, dar pur și simplu îmi vine să o strâng de gât pe persoana care îmi adresează această întrebare (Deci ai grijă). Crezi că mie îmi place să îmi văd bebelușul plângând? Nu crezi că atunci când este nefericit se rupe deja o parte din mine? Dar sunt pur și simplu  momente când deși a mâncat, a dormit, este schimbat, este ținut în brațe etc… tot plânge. Oricum încerc să fac tot posibilul să îl calmez. Dar mai vii și tu și mă tot întrebi: Ce are? Poate că nu îi place de tine. La asta te-ai gândit?
 2.  De ce alăptezi bebelușul și nu îi dai lapte praf? Motivezi că ar dormi mai mult, că mi-ar fi mai ușor să stau mai mult timp departe de el ș.a.m.d. Este o opțiune personală, pe lângă toate beneficiile alăptatului pentru mamă și pentru bebe (imunitate crescută a bebelușului, tu slăbești mai repede etc.). Poate îmi este mai greu, dar este alegerea mea.
 3. De ce nu iei un păhărel de alcool? Nu are ce să se întâmple. Nu! Alcoolul nu ajunge în lapte și apoi la bebe. Deloc (sper că îmi remarci ironia). Aceeași întrebare mă enerva și în sarcină.
 4. De ce nu îi dai și lui o gură de înghețată? Pare să îi fie poftă. Nu are cum să îi fie poftă de ceva ce nu a mâncat niciodată. Plus că zahărul nu este recomandat până la 2 ani. Nu se uită la mine că vrea înghețată, se uită la mine pur și simplu. Și mai auzi pe câte una: “Eu nu am respectat nimic și uite ce copil sănătos am.” Foarte bine. Faci ce vrei cu al tău copil. Nu vreau să am procese de conștiință mai târziu.
 5.  Când vine frățiorul (băiețelul în cazul meu)? Probabil când va veni voi fi întrebată de al treilea bebeluș și tot așa până îmi fac creșă.
 6. Unde e căciulița/pălăria? Întrebarea asta m-a disperat toata iarna și apoi primăvara. Unele persoane considerau că bebe trebuie să poarte căciulă în casă chiar și la plus 21 grade, că noi așa purtăm în casă. Căciulă de blană chiar.
 7. Are ceva și de la tine? Da. Ce e mai important. Înțelegi ce zic? :p A se citi atitudinea.
 8. De ce ții bebelușul așa mult în brațe? Hmm.. pentru că îl iubesc, mi-e drag de el, pentru că așa vreau, pentru că de multe ori fix de asta are nevoie, pentru că nu îmi pasă de sfaturile tale în care îmi spui că dacă îl țin în brațe îl alint prea mult.
 9. De ce i-ai pus numele ăsta? Ești sigură asupra lui? Nu… chiar mă gândeam să mai schimb certificatul de naștere din lună în lună. Îi pun copilului meu ce nume vreau pentru că eu îl voi striga toată viața, nu tu.
 10. Te-ai mai îngrășat sau mi se pare? Întrebarea asta mă enervează mereu. Am pus-o aici, așa… ca să știi și tu data viitoare.

Aș fi pus o fotografie cu bebelușul meu plângând sau când era nervos, dar în acele momente prefer să îl țin în brațe, să îl alint și să fac tot posibilul să îl consolez.

3 thoughts on “10 întrebări enervante pe care le-am primit după ce am născut”

 1. Cred ca m-ai nimerit si pe mine cu intrebarile astea. Daca lumea ar fi mi civilizata am purta conversatii mai inteligente. Daca nu.. primim întrebări stupide

 2. la mine cea mai ofticanta a fost “ai ramas grasa. Nu mai slabesti”.
  HAAAALLOOO, nascui de 2 luuuni si mai aveam 4-5kile in plus. Si am slabit. Si apoi am mancat iar 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.