frauda card

🤑 Dacă mergi și mâine la Poliție, eu divorțez! Asta mi-a zis soțul :(

🤑 Click bait? Urmează un articol REAL. Asta a fost conversația reală dintre mine și soțul meu. Iar ce am pățit eu chiar nu îmi imaginam că mi s-ar putea întampla vreodată. Cu toate studiile și pregătirea mea continuă. Într-o zi, în timp ce îmi verificam contul bancar în aplicația mobilă, am observat tranzacții suspecte. Mai exact 40 lei × 10 tranzacții + comision către o casă de pariuri din străinătate. Și alte 10 tranzacții la fel în așteptare. Adică ordonate către plată, dar neprocesate.

🤑 Eu nu joc la pariuri, așa că m-am panicat. M-am gâdit că cineva mi-a furat cardul. Dar cardul meu era la locul lui în portofel. Eu lucrez în sistemul bancar, așa că sunt “instruită” constant să nu fac “greșeli” online.  Adică nu dau click pe un link suspect, unde scrie că am câștigat un telefon, dar trebuie să bagi datele cardului pentru 10 lei transport sau că ai un colet de la Poștă și trebuie să achiți online. Deci ce naiba s-a întâmplat?

🤑 Ce am făcut concret: mi-am blocat cardul din aplicație (poate fi blocat doar pentru o perioadă de timp) și am sunat la bancă să mi-l blocheze definitiv și să îmi emită un card nou. Cei de la bancă au insistat că poate am achitat eu, poate cineva din familie, dacă eu contest suma și se dovedește că eu am achitat, mai achit 30 lei/tranzacție contestată. Am zis că merg înainte cu contestația. Nervoasă pe bancă pentru faptul că nu s-a sesizat și nu a avut niciun mecanism de control pentru 20 de tranzacții în aceeași zi de aceeași sumă către un furnizor de la care nu am achiziționat niciodată nimic.

🤑 În tot acest timp, soțul îmi spunea să mă gândesc că banii ăia sunt duși și aia e. Dar era un gând pe care nu îl puteam accepta. Cineva mi-a FURAT bani (nu știu cum), dar tot FURT ESTE. Așa că m-am dus la Poliție. Seara, după serviciu și soțul a rămas acasă cu copiii.

🤑 La Poliție era haos. Nu știu ce se întâmplase, dar era agitație. Am sunat înainte, au zis că pot veni oricând la secție că au program non-stop. Am așteptat cam 2 ore să dau o declarație, dar la haosul care era acolo, cred că îi investigau și rezolvau și cazul celor de acolo. După 2 ore, am plecat. Fără să dau declarație. Am revenit în weekend, când era liber și am reușit să depun plângerea. Soțul a rămas iar singur cu copiii.

🤑 Între timp, m-au mai sunat de la bancă să reconfirm că merg înainte cu sesizarea și să le dau număr de înregistrare de la Poliție. Ceva ce eu nu am primit. Așa că m-am dus iar la Poliție, dar nu era nimeni (deși au non-stop) din departamentul unde depusesem eu plângerea și nici acces în program nu aveau. Când am revenit acasă, soțul mi-a zis că divorțează dacă mai merg la Poliție. Asta s-a întâmplat în luna septembrie când am descoperit că urmează să trec și printr-o intervenție chirurgicală și înainte de asta am făcut o mulțime de investigații.  Dar evident că am mers iar la Poliție și am luat numărul de înregistrare pe care l-am trimis la bancă.

🤑 Cei de la bancă au luat legătura cu casa de pariuri unde s-au făcut plățile și au aflat numele și datele personale ale celui care a efectuat plățile. Poliția a deschis dosar penal. După o lună și jumătate toți banii și comisionul aferent mi-au revenit în cont. Nici acum nu știu cum a intrat acea persoană în posesia datelor mele, mă bucur că am insistat cu solicitările, dar m-a enervat și m-a consumat destul de mult asta. Deși nu era o sumă imensă (aproape 1000 lei) m-a enervat situația în sine. Mă bucur totuși că a fost cu final fericit.

🤑 Ai trecut prin ceva similar? Cum s-a rezolvat? Și mai ales, cum ați fi reacționat în locul meu?

1 thought on “🤑 Dacă mergi și mâine la Poliție, eu divorțez! Asta mi-a zis soțul :(”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.