Forest Retreat & Spa

🛀 Weekend prelungit la Forest Retreat & Spa cu copiii

🛀 Am stat în cel mai mare și printre cele mai frumoase apartamente din toate cazările noastre prin țară. Am savurat un meniu gourmet sățios, ne-am bucurat de spa, de masaj și de multe facilități pe care le oferă complexul Forest Retreat & Spa. Totul la un salariu mediu pe economie cheltuit într-un weekend prelungit. A meritat sau nu? Citiți și vedeți.

🛀 Eu sunt născută la finalul lunii februarie și îmi doream ca de ziua mea să plec undeva exotic alături de familie. Din anumite motive (soțul) nu s-a mai concretizat. Așa că m-am orientat la ceva “similar” la noi în țară. Am găsit o ofertă de Dragobete pentru 2 nopți la Forest Retreat & Spa. Oferta era pentru două persoane într-o cameră dublă. Am sunat, le-am explicat că avem 2 copii (de 5 ani și de 10 luni) și am întrebat ce posibilități de cazare ne oferă. Ne-au oferit un apartament cu 2 camere la același preț, doar că pentru Ana care are 5 ani au solicitat o diferență pentru masă. Oferta era cu pensiune completă.

Drumul

Complexul se află în satul Oveselu, Comuna Măciuca, județul Valcea. Drumul din București a durat în jur de 3 ore și jumăte așa că am făcut o oprire atât la dus cât și la întors în Pitești. Am luat prânzul la terasa Bistro 27. Vremea a ținut cu noi, au loc de joacă exterior și mâncare ok care vine repede. Până în județul Argeș inclusiv, drumul a fost practicabil. Cum am ieșit din județul Argeș, am dat peste gropi și un drum bombardat ceva de speriat. Este un drum de o oră cam nasol. Noroc că cei mici au fost ok. Bebe a dormit, s-a jucat cu sora lui și s-a uitat pe geam, iar Ana este obișnuită cu drumurile cu mașina.

Cazarea

Am fost cazați într-un apartament superb, mare și curat. Apartamentul este format dintr-o cameră cu pat dublu matrimonial, un living mare cu canapea extensibilă și o baie separate printr-un hol. Apartamentul este separat de hotel, într-o căsuță. Așa că am avut parte de MULTĂ LINIȘTE. Este unul dintre cele mai mari și mai frumoase apartamente unde am fost cazați la noi în țară. Doar la Hanul Bran îmi amintesc că am avut o cazare la fel de frumoasă (acolo apartamentul avea 2 băi). În rest, multe unități de cazare vând o cameră cu un hol pe care înghesuie o canapea obosită pe post de apartament.

Camera era foarte curată și dezinfectată. Pe jos era mochetă în camere și pe hol așa că bebe s-a putut plimba nestingherit că avea pe unde. Patul era foarte confortabil, canapeaua nu. Zici că dormeai pe scânduri.

Noi am achiziționat un pachet de Dragobete și în cameră ne-au așteptat baloane în formă de inimă, decorațiuni, o sticlă de șampanie și bomboane. Poate nu pare mare lucru, dar copiii au fost încântați și gesturile mici contează.

Forest Retreat & Spa

Masa

Pachetul includea pensiune completă, dar doar mesele. A trebuit să achităm băuturile separat. Ceea ce a fost cam dezamăgitor. Nu suntem noi mari băutori, eu nu beau alcool, iar la ce cost a avut pachetul, puteau intra și băuturile (sau o parte din ele, gen apa).

Mâncarea a fost fabuloasă. Meniu gourmet de cea mai înaltă calitate dacă pot spune așa. Aveam 3 feluri incluse în pachet, adică antreu, fel principal și desert. Și noi și Ana pentru care am plătit diferența pentru masă. Așa că ne-am mega îndopat. Evident, acasă nu mâncăm așa mult și așa special. Vă dau câteva exemple: fois gras cu trufe, fructe de mare, vită, paste de tot felul. Porțiile au fost absolut delicioase și imense. Iar copilul cerea doar felul preferat: cartofi cu parmezan.

Micul dejun era tip bufet suedez, dar te servea cineva din personal. De remarcat că se respectau măsurile anticovid 19 și personalul a fost foarte amabil.

Ce am făcut la Forest Retreat & Spa?

  • Spa, normal 🙂 Unitatea dispune de multe saune, piscină interioară, piscină exterioară, ciubăr și sală de sport. M-am bucurat singură de saune și de salină.
Forest Retreat & Spa
  • În pachet am avut inclus un masaj de cuplu. Cum nu avea cine sta cu copiii, am mers eu cu Ana. Au tot fost comentarii de la doamna de la recepție de la Spa că ce masaj să îi facă unui copil de 5 ani, dar până la urmă am mers. Ana a stat foarte cuminte tot masajul, a rezistat 50 de minute. A fost primul ei masaj și pentru prima oară în ultimii ani, a tăcut aproape tot timpul. I-am spus că la masaj nu se vorbește. :)) Masajul a fost minunat pentru amândouă. Fiindcă era ziua mea, am mai mers la un masaj și singură. Ambii terapeuți au fost minunați și masajele au fost chiar relaxante.
Forest Retreat & Spa
  • În complex este mult spațiu verde și sunt multe zone de relaxare. Au și un loc de joacă mare, exterior.
Forest Retreat & Spa
  • De asemenea, sunt multe locuri instagramabile. Acum era creat unul special de Dragobete.
10 luni cu bebe
  • Lângă complex este unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din țară format din sculpturi ale unor artiști străini și români reuniți în cadrul unei tabere interculturale. Ne-am plimbat pe acolo și prin împrejurimi. Am prins vreme foarte frumoasă pentru final de februarie.
  • Sâmbătă seară a cântat live Alex Besnea. Programul artistic era foarte frumos, dar bebelușul nu a rezitat mult. La 9 am plecat. Atunci ne-am bucurat că nu suntem cazați în hotel pentru că probabil nu ar fi dormit.

A fost un weekend frumos din punctul meu de vedere, mai ales că a fost ziua mea de naștere. Aș mai reveni, dar doar cu soțul într-un weekend cu adevărat romantic. Să stăm pe șezlong, să sorbim liniștiți dintr-o băutură, să mergem la un masaj de cuplu… înțelegeți. Pentru un weekend normal în care alergi după copii și nu te poți bucura de tot ce îți oferă complexul nu cred că își justifică neapărat prețul. Dar a fost ceva special și a meritat.

1 thought on “🛀 Weekend prelungit la Forest Retreat & Spa cu copiii”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.