👶 A venit toamna, stăm mai mult în casă È™i ne juuuuuucăm. Vă las o listă de activități potrivite pentru copiii de 12 – 18 luni care îi fac plăcere băieÈ›elului meu. ÃŽn cazul în care rămâneÈ›i în pană de idei.
👶 În jurul vârstei de 1 an (unii mai devreme, alții mai târziu) bebelușii încep să meargă. Apoi să fugă. :)) Altă nouă abilitate este vorbirea. Am încercat să observ ce activități îi plac băiețelului meu și să le adaptez vârstei și noilor sale abilități.
👶 12 idei de activități pentru bebe. De la 12 luni la 18 luni
- Jocuri cu nisip – la locul de joacă sau acasă. Când am fost la mare, a adorat să se joace în nisip. Avem È™i acasă nisip kinetic È™i ne jucăm cu el doar pe balcon.
2. Baloane: simple sau de săpun. Alergatul după baloane este o pasiune a celui mic. De orice fel ar fi ele.
3. Vizităm muzee, grădini zoologice, tot ce putem. Cel mic este fascinat de toate noutățile văzute. Cel mai mult i-a plăcut la Ferma Animalelor și la Dino Park. În București sunt foarte multe variante de a petrece timpul liber alături de copii. Dar sunt convinsă că și în alte localități sunt multe locuri noi de văzut pentru un bebeluș. Chiar și casa unei prietene.
4. Groapa cu furnici cu pătura sau cu un coÈ™ de jucării. Nu È™tiu dacă pe voi vă duceau părinÈ›ii la “groapa cu furnici”, dar este un joc amuzant. Dacă sunteÈ›i 2, puneÈ›i bebeluÈ™ul într-o pătură È™i fiecare È›ine pătura de 2 capete È™i leagănă bebeluÈ™ul. Când sunt singură, îl pun în coÈ™ul cu jucării È™i îl legăn. Se amuză foarte mult.
5. Cucu-bau. Se ascunde prin casă și eu îl caut. Are mereu aceleși loc, după perdea. Mă mai ascund și eu după ușă. Tot în același loc mereu. Să știe unde mă găsește.
6. Jucării de stivuit – avem mai multe variante de jucării de stivuit. De la maÈ™inuÈ›e, jucării de baie la creioane colorate care se îmbină. ÃŽi place să le desfacă È™i apoi să le facă la loc.
7. Ne uităm pe poze și mai ales pe magneți de frigider cu poze. Îi place să ne aranjeze magneții de frigider. Îi povestesc cine este în poze și recunoaște membrii familiei.
8. Pictează cu apă. Îi place foarte mult să picteze cu apă. Am găsit o variantă safe de creion cu apă și o carte specială. Tot acum începe să facă primele semne grafice pe hârtie cu creioane cerate.
9. Aruncatul mingiei È™i al obiectelor diferite – încă este jocul lui preferat să arunce cu obiecte È™i eu să i le aduc. ÃŽncerc să transform jocul acesta în jocuri cu mingiuÈ›e de tot felul.
10. Construim – dărâmăm – construim un turn. Dacă până la vârstă de 15 luni doar dărâma turnurile construite de mine, după această vârstă a început să îmbine piesele È™i să construiască È™i el. A început să potrivească chiar È™i piese de Lego Duplo: de exemplu să pună un omuleÈ› într-o maÈ™ină, să îmbine piese.
11. Puzzle simple È™i puzzle de lemn – a început să îmbine piesele la puzzle simple de 2 piese È™i să recunoască obiectele din ele. La fel È™i cu cele de lemn. ÃŽncearcă să pună piesele la locul lor.
12. Ne uităm pe cărți și recunoaște diferite animale din imagini. Stă să îi citesc povești scurte cu multe imagini. Îi plac foarte mult cărțile cu povești audio sau cu sunete.
👶 Voi ce vă mai jucați cu cei mici? Acest articol vine în completarea seriei de articole 12 idei de activități pentru bebeluși de la 0 la 6 luni și 12 idei de activități pentru bebeluși de la 6 la 12 luni.
Ce de idei bune! Dau prietenelor