idei activitati 1 an

👶 12 idei de activități pentru bebe. De la 12 luni la 18 luni

👶 A venit toamna, stăm mai mult în casă și ne juuuuuucăm. Vă las o listă de activități potrivite pentru copiii de 12 – 18 luni care îi fac plăcere băiețelului meu. În cazul în care rămâneți în pană de idei.

👶 În jurul vârstei de 1 an (unii mai devreme, alții mai târziu) bebelușii încep să meargă. Apoi să fugă. :)) Altă nouă abilitate este vorbirea. Am încercat să observ ce activități îi plac băiețelului meu și să le adaptez vârstei și noilor sale abilități.

👶 12 idei de activități pentru bebe. De la 12 luni la 18 luni

  1. Jocuri cu nisip – la locul de joacă sau acasă. Când am fost la mare, a adorat să se joace în nisip. Avem și acasă nisip kinetic și ne jucăm cu el doar pe balcon.

2. Baloane: simple sau de săpun. Alergatul după baloane este o pasiune a celui mic. De orice fel ar fi ele.

idei activitati 1 an
Un balon imens pe care pot sari!

3. Vizităm muzee, grădini zoologice, tot ce putem. Cel mic este fascinat de toate noutățile văzute. Cel mai mult i-a plăcut la Ferma Animalelor și la Dino Park. În București sunt foarte multe variante de a petrece timpul liber alături de copii. Dar sunt convinsă că și în alte localități sunt multe locuri noi de văzut pentru un bebeluș. Chiar și casa unei prietene.

idei activitati 1 an

4. Groapa cu furnici cu pătura sau cu un coș de jucării. Nu știu dacă pe voi vă duceau părinții la “groapa cu furnici”, dar este un joc amuzant. Dacă sunteți 2, puneți bebelușul într-o pătură și fiecare ține pătura de 2 capete și leagănă bebelușul. Când sunt singură, îl pun în coșul cu jucării și îl legăn. Se amuză foarte mult. 

idei activitati 1 an

5. Cucu-bau. Se ascunde prin casă și eu îl caut. Are mereu aceleși loc, după perdea. Mă mai ascund și eu după ușă. Tot în același loc mereu. Să știe unde mă găsește.

6. Jucării de stivuit – avem mai multe variante de jucării de stivuit. De la mașinuțe, jucării de baie la creioane colorate care se îmbină. Îi place să le desfacă și apoi să le facă la loc.

idei activitati 1 an

7. Ne uităm pe poze și mai ales pe magneți de frigider cu poze. Îi place să ne aranjeze magneții de frigider. Îi povestesc cine este în poze și recunoaște membrii familiei.

idei activitati 1 an

8. Pictează cu apă. Îi place foarte mult să picteze cu apă. Am găsit o variantă safe de creion cu apă și o carte specială. Tot acum începe să facă primele semne grafice pe hârtie cu creioane cerate.

idei activitati 1 an

9. Aruncatul mingiei și al obiectelor diferite – încă este jocul lui preferat să arunce cu obiecte și eu să i le aduc. Încerc să transform jocul acesta în jocuri cu mingiuțe de tot felul.

idei activitati 1 an

10. Construim – dărâmăm – construim un turn. Dacă până la vârstă de 15 luni doar dărâma turnurile construite de mine, după această vârstă a început să îmbine piesele și să construiască și el. A început să potrivească chiar și piese de Lego Duplo: de exemplu să pună un omuleț într-o mașină, să îmbine piese.

11. Puzzle simple și puzzle de lemn – a început să îmbine piesele la puzzle simple de 2 piese și să recunoască obiectele din ele. La fel și cu cele de lemn. Încearcă să pună piesele la locul lor.

Ravensburger

12. Ne uităm pe cărți și recunoaște diferite animale din imagini. Stă să îi citesc povești scurte cu multe imagini. Îi plac foarte mult cărțile cu povești audio sau cu sunete.

👶 Voi ce vă mai jucați cu cei mici? Acest articol vine în completarea seriei de articole 12 idei de activități pentru bebeluși de la 0 la 6 luni și 12 idei de activități pentru bebeluși de la 6 la 12 luni.

1 thought on “👶 12 idei de activități pentru bebe. De la 12 luni la 18 luni”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.