bonprix

👶 11 luni cu bebe

👶 Astăzi, bebelușul nostru simpatic împlinește 11 luni. Luna aceasta a trecut super rapid. Bebelușul este energic, zilele alături de el sunt pline și parcă trec imediat. Parcă ieri scriam articolul de 10 luni cu bebe. 🙂 Omulețul mic a devenit foarte comunicativ. “Vorbește” destul de mult și pare să ne comunice mereu ce îi place și ce nu. Înțelege și destul de multe deoarece reacționează când vorbim cu el. Ziua este vesel mai mereu, jucăuș și foarte curios.

11 luni cu bebe

Îi plac mult jocurile de tipul “cucu-bau”. Se ascunde pe hol, apare în ușă și îmi strigă “bau”, îi place să se joace cu diferite mingiuțe. Le aruncă și eu i le dau înapoi. Sau își ia o mingiuță, și-o aruncă singur și fuge de-a bușilea după ea prin casă. Ne uităm des pe cărticele, iar cele cu animale și cu culori îi plac în mod special. Zice “bee” la multe animale. Aici mai are de lucrat. :)) Cum apare o jucărie nouă în casă (a lui sau a surorii lui), cum vrea să o descopere și să se joace cu ea. Face zilnic turul canapelei, dar nu merge nesusținut în picioare. Se plimbă prin cameră ținându-se de mobilă. Încearcă să se urce pe canapea, dar este ridicată și nu reușește. Dacă pun o pernă jos, reușește.

11 luni cu bebe

Are dezvoltată destul de mult motricicatea fină. Găsește toate scamele de pe jos și le adună. Desface capacele cariocilor și vrea să se coloreze cu ele. Sau să le mănânce. Am încercat să îi dau culori cerate să coloreze cu ele, dar nu îl atrag. Tot cariocile care murdăresc tot în jur sunt mai bune.

11 luni cu bebe

La controlul de 10 luni am mers la un pediatru nou. Noi mergem la o clinică privată unde se pare că se schimbă medicii des. Aceasta ar fi cam al 3-lea pediatru al bebelușului în 10 luni. Partea neplăcută este că trebuie să repovestesc la fiecare control tot ce ține de bebe. Partea bună este că mai apare o opinie și un nou medic poate observă lucruri noi. Noului pediatru i s-a părut că bebe ar avea tal valg și ne-a sugerat să mergem la un control ortopedic. Tal valg înseamnă că își ține picioarele puțin în afară, iar acest lucru i-ar afecta mersul. Am fost la controlul ortopedic și într-adevăr bebe are acest lucru. Ne-a recomandat un masaj al picioruselor și într-o lună se va corecta. Vom vedea la următorul control. Dar să nu grăbim bebelușul să meargă. Medicul mi-a zis că mulți părinți insistă ca ai lor bebeluși să meargă cât mai repede și acest lucru nu este în beneficiul bebelușilor. Mai ales dacă au diferite afecțiuni nedescoperite.

bonprix

Mănâncă destul de ok în mare parte. Tot pasat majoritatea alimentelor. Deși este curios, dacă îi fac diferite rețete noi nepasate, le ia, le rumegă, apoi le scuipă. Mușcă bucățelele, dar nu le înghite pe toate. Când se poate, încerc să fac mâncare pentru noi fără sare și apoi îi pasez și lui. Am încercat cu supă, cu spanac și a avut succes. Cântărește în jur de 9 kilograme și este destul de puternic.

bonprix


Cu somnul tot certat a rămas. Sunt nopți în care doarme doar la sân sau doar pe picioare. Pentru mine este epuizant pentru că nu reușesc să mă odihnesc. Într-adevăr, doarme destul de mult ziua. Iar ultimul somn de peste zi poate începe și la 7 seara. Voi lucra puțin la programul lui de somn diurn începând de luna aceasta că nu prea se mai poate, rezervele mele de energie scad simțitor. Până acum, și-a cam făcut singur programul. La 2 ore, 2.5 ore de la trezire adormea un somn de 30 min-2 ore. Dar sunt conștientă că dacă doarme 2 somnuri de 2 ore pe zi plus unul de 30 de minute, noaptea are energie.

bonprix


Îi place mult la băiță, dar atunci când îi spăl părul se supără. Și avem ceva de spălat. Abia aștept să vină momentul moțului și să îl tundem după. Încă mă gândesc ce frizuri poartă băiețeii, momentan mă pricep doar la coafurile de prințese, pardon, fetițe. Îi plac mult pozele. Cum vede un telefon, cum se activează. :)) Zâmbește, este simpatic. Un mic fashionist. :))

3 thoughts on “👶 11 luni cu bebe”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.