10 luni cu bebe

👶 10 luni cu bebe

👶 Bebelușul cuminte și relativ static s-a transformat într-un băiețel mic și energic care explorează toată casa. Merge de-a bușilea cu o viteză uimitoare, se ridică în picioare susținut de mobilă, stă acolo până se plictisește, mai face câte un pas stânga-dreapta dacă vede ceva interesant și apoi se lasă în fund. Și repetă. Cât este treaz, doar asta face. EXPLOREAZĂ.

A rămas la fel de vesel și zâmbitor în timpul zilei. Este foarte receptiv la toate activitățile pe care i le propun. Noaptea, se cam transformă. Plânge, nu doarme, se trezește să mă suzeteze des. Că suzetă nu acceptă. Nu mereu, dar dacă fac o medie a nopților de luna aceasta, au fost mai multe nopți cam albe decât nopți dormite pentru mine. Are totuși o scuză: luna aceasta i-au ieșit încă 3 dinți. Așa că a suferit sărăcuțul. Acum are 5 dinți.

10 luni cu bebe

Analizează și explorează singur multe jucării din casă. Are incredibil de multe. Dar preferata lui este bucătăria de la LIDL. O deschide, analizează tot ce este prin sertare (care au tot felul de farfurii, căni, fructe și legume din plastic și nu numai). Camera surorii lui este o adevăra cameră a comorilor. Se bucură tare mult când prinde câte un produs de-al ei de îngrijire. Îi ia spray-ul de păr sau crema de corp de pe dulap și fuge cu ele prin casă. Ziua pur și simplu îi devastează camera. Ana este la grădiniță în timpul zilei. Sunt zile în care apuc să strâng până revine și zile când nu apuc. Ea nu se supără, dar îmi atrage atenția că iar s-a jucat bebelușul în camera ei.

10 luni cu bebe

Cei doi frați se joacă din ce în ce mai frumos împreună. Ana îl smotocește de câte ori are ocazia. Îi mai aruncă câte o mingiuță sau câte un balon după care el fuge bucuros. Împarte jucăriile cu el. Am impresia că îi dă jucăriile care nu îi mai plac, dar tot împărțit se numește. :)) Amândurora le plac cărțile și le place să le citesc.

Timur și lăpticul


Bebe pare să aibă ureche muzicală. Sau cel puțin preferințe pentru anumite melodii. Ziua se ridică în picioare și își dă drumul singur la muzica de la leagănul lui electric. În leagăn nu prea mai stă. Eu îi mai opresc muzica pentru că, oare câtă muzică de bebeluși să ascult zilnic? Iar el revine și o repornește. Înțeleg mesajul și îl las să asculte :))

10 luni cu bebe

Luna aceasta ne-am plimbat destul de mult și am scos bebelușul din mediul lui cunoscut. Mai întâi am fost o noapte la un hotel din București de Valentine’s Day. Așternuturile moi și patul confortabil nu i-au plăcut prea mult pentru că s-a trezit din 30 în 30 de minute. În schimb, camera spațioasă și curată i-a plăcut. S-a tot plimbat prin ea.


Am mai fost un weekend prelungit pe Valea Șipotului. A fost zăpadă, ne-am plimbat pe afară și asta i-a plăcut. Ce nu i-au plăcut au fost mizeria de acolo și curentul care venea pe la ușa neizolată din cauza căruia a făcut muci. Muci care l-au ținut o săptămână. Și pe noi ne-a usturat gâtul, dar am luat repede un supliment pe bază de propolis și ne-am revenit după o zi. Din păcate pentru bebe, suplimentul este recomandat după 1 an.

Am mai fost un weekend prelungit la Forest Spa & Retreat unde a fost de vis. Am avut un apartament enorm, curat și perfect de explorat. Am prins vreme bună și ne-am plimbat mult, l-am băgat și pe bebe puțin cu piciorușele în piscină pentru că țipa de încântare atunci când a văzut-o. Îi place foarte mult apa și îi place mult să se bălăcească în cadă.

Dacă până acum drumurile cu mașina erau destul de dificile alături de bebe pentru că țipa, acum este destul de calm în mașină. Am mers destul de mult luna aceasta, chiar și 4 ore (cu o pauză) și a fost ok. A dormit, s-a jucat cu sora lui, s-a uitat pe geam. Mă bucur că am perseverat cu plimbările și până la urmă s-a obișnuit cu mașina.

Cred că își dă seama ce are voie și ce nu. Îl văd că se duce către un loc interzis, îi zic că nu are voie, se oprește, râde și totuși înaintează. Atunci îmi testez abilitățile de sprint/viteză. Adună toate obiectele mici din casă pentru a le băga în gură. Trebuie să fim foarte atenți. Sora lui are multe jucării mici preferate. Face cu mâna “la revedere” și întinde mânuțele să îl iau în brațe.

10 luni cu bebe

Luna aceasta a mâncat mult mai bine, în ciuda apariției dinților. Încerc să îi ofer și bucăți din care să muște și supe/piureuri. Pare să prefere supele. Dar ia și bucățile, le molfăie și apoi le scuipă. Încerc tot felul de rețete. De exemplu, cu brioșele a făcut smash the cake. Adică le-a fărâmițat și nu știu dacă a reușit să mănânce ceva din ele. Bebelușul cântărește 8760 grame și măsoară 74.5 cm.

Nu mi-am imaginat niciodată că voi avea un băiețel așa frumos și simpatic. Oamenii încă spun că este fetiță datorită părului lui lung. Deși îl îmbrăcăm în haine potrivite unui băiețel. 🙂 Zilele cu el, deși sunt uneori dificile după o noapte albă, sunt minunate. Îmi aduce foarte multă bucurie să mă joc cu el, să îi aud râsul, să descopere lucruri noi alături de mine.

1 thought on “👶 10 luni cu bebe”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.