Casa Seciu

🍷 Revelion la Casa Seciu

🍷În ultimii ani, a luat amploare și la noi în țară experiența degustării vinurilor la diferite crame. Experiență pe care soțul meu își dorea să o trăim împreună. Doar că eu vreo 2-3 ani nu am băut deloc alcool. 🙂 Dar anul acesta, de ziua lui (el este născut pe 1 ianuarie) i-am făcut cadou o mini vacanță în doi la Casa Seciu. Copiii au rămas la bunici și noi am avut parte de experiențe peste așteptări dar și de câteva puțin sub ce ne așteptam.

Drumul

🍷 Casa Seciu este în județul Prahova, așa că din București faci în jur de o oră. Este un drum bun, se ajunge ok. Noi am lăsat/luat și copiii de la bunici așa că am ocolit puțin. Dar pentru o escapadă de weekend, se ajunge repede.

Cazarea

Casa Seciu

🍷 În funcție de pachetul de revelion ales, cazarea să făcea în diferite camere. Toate camerele arată fabulos, de 4+ stele. Noi am ales o camera dublă, foarte spațioasă cu vedere superbă către Ploiești și Valea Teleajenului. Apusul de pe balcon era de vis. Puncte bonus au primit și salteaua și pernele, am dormit foarte comod. Poate pentru că am dormit și cât am vrut și fără copii. În cameră aveam și Netflix de care ne-am bucurat din plin. A fost un sejur cu mult Netflix & chill. Mie îmi plac filmele românești și am văzut: “Zăpadă, ceai și dragoste”, “Investitorii”, “5 Gang: un altfel de Crăciun” care mi-au plăcut mult. “Faci sau taci” nu mi-a plăcut. 

Casa Seciu

Din punctul meu de vedere, cazarea aceasta este perfectă pentru cupluri. Evident că alături de copii nu am fi apreciat la fel de mult camera. Și nici nu am fi petrecut așa mult timp în ea. Locația nu mi se pare neapărat de mers alături de cei mici. Au o cameră de jocuri mică și un mic loc de joacă, dar ca și activități nu prea ai ce face alături de copii. 

Casa Seciu

Masa

Casa Seciu

🍷 În oferta de revelion, am avut pensiune completă (adică mesele principale incluse fără băuturi). Exceptând seara de revelion, restul meselor au fost tip bufet suedez. Bufet suedez care nu m-a dat pe spate din punctul de vedere al preparatelor. Am avut de ales din mai multe oferte ale cramelor de la noi din țara și aceasta mi se părea că ar avea un meniu mai select. În majoritatea zilelor nu pot spune că a avut. În seara de 1 ianuarie a fost un meniu pe gustul meu la bufetul suedez, în rest a fost ok, dar nu wow. 

Noaptea de Revelion

Casa Seciu

🍷 Petrecerea de Revelion la Casa Seciu a fost DE VIS. S-a desfășurat într-un cort imens cu peste 200 de persoane. Am avut meniu de nuntă oarecum, FOARTE BUN. Mâncarea pe care am așteptat-o pe tot parcursul sejurului. :)) A venit o formație, au venit dansatoare, a fost o atmosfera minunată. Toți oamenii erau plini de voie bună și noi la fel. Clar s-a simțit lipsa nunților și a evenimentelor mari din ultimul an. Aș reveni aici pentru petrecerea de revelion. 

🍷 Iar MARELE BONUS a fost focul de articii. S-au văzut fabulos artificiile din Ploiești și din zonă, apoi a fost un foc de artificii deosebit oferit și de Casa Seciu.

Casa Seciu

🍷 Singură notă discordantă au fost pozele de la intrare. Era o cabină foto cum sunt la multe nunți și era contra cost. 10 lei. Nu era vorba de cost, dar mi s-a părut ciudat să mă caut de 10 lei în condițiile în care meniul de revelion era la un anumit standard(ca să nu zic cost). Cred că puteau încorpora și acești 10 lei în costul revelionului să nu stai să plătești un serviciu extra.

🍷 Degustarea de vinuri

Casa Seciu

🍷 Spre deosebire de alte pachete de revelion, aici degustarea de vinuri nu era inclusă în pachet. Dar de ziua soțului de 1 ianuarie am zis că nu ar strica un cadou în plus. Partea dezamăgitoare și de care nu am fost anunțați nici când am rezervat pachetul nici înainte să sosim a fost că aveau CRAMA ÎN RENOVARE. Adică nu se putea vizita/degusta. Aș fi vrut o experiență cât mai autentică, dar aia a fost. A fost prima mea degustare de vinuri deci nu am cu ce să o compar. Nici eu nu sunt mare consumatoare/cunoscătoare de vinuri. Am degustat vinuri din Crama Seciu și am aflat multe lucruri noi pentru mine.

Ce activități am mai făcut la Casa Seciu

Casa Seciu

🍷 În locație sunt biciclete disponibile pentru a vizita podgoria. Via se afla pe niște dealuri cu sonde petroliere, funcționale, răsfirate prin vie. Soțul s-a relaxat în acest mod.

🍷Am fost la mall-ul din Ploiești și am făcut ultimile cumpărături din an. 

🍷 Relativ aproape este Salina Slănic pe care o vom vizita alături de cei mici. 

Casa Seciu

🍷 Per total, a fost o experiență minunată, ne-a plăcut la Casa Seciu. PRIVELIȘTEA este de vis. Priveliște pe care o poți admira și din restaurant. Am luat pentru acasă și un vin pelin Alb de Seciu care a fost chiar bun. Dacă bunicii vor mai avea energie, sperăm să mai practicăm genul acesta de turism pe viitor și să vedem și o cramă adevărată. 

1 thought on “🍷 Revelion la Casa Seciu”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.