sonette

🍚 Cel mai simplu orez

🍚 Ce gătim noi în familie este simplu și ușor de făcut. În majoritatea cazurilor și sănătos. O să scriu astăzi rețeta celui mai simplu și ușor de făcut orez care iese ca și orezul chinezesc.

🍚 Am clătit orezul în câteva ape reci și apoi am lăsat orezul 10 minute în apă rece.

🍚 Am scurs orezul și am aruncat apa.


🍚Am pus orezul într-un vas și am adăugat pentru fiecare cană de orez două căni de apă.


🍚 Am pus vasul la fiert descoperit.

🍚 Când apa a început să fiarbă, am acoperit vasul și am dat focul la minim.

🍚 Am fiert fix 10 minute, fără să ridic capacul.

sonette


🍚 Am luat vasul de pe foc și l-am lăsat cu capacul acoperit timp de 20 de minute.
Am luat capacul și l-am afânat ușor cu o furculiță.

🍚 Gata! Orezul poate fi servit simplu, îl puteți condimenta sau asezona cu diverse. Copiilor le place să îl amestec cu porumb și mazăre făcute la wok.

🍚 Orezul își dublează/triplează volumul prin fierbere. Eu folosesc un vas mai adânc. Acum am gătit orez pentru toată familia într-un vas din granit ce ține mâncarea caldă pentru mai mult timp. Mi-am luat o cratiță de granit cu capac pentru a găti familiei. Este din aluminiu pur care este acoperit cu 3 straturi de granit. Suprafața exterioară este acoperită cu silicon antiaderent ce ajută la gătitul cu mai puțin ulei. Tehnologia de acoperire cu granit este igienică și sănătoasă. Se spăla rapid și are o suprafață netedă. Iar de designul modern nu mai vorbesc. Este foarte frumoasă.

🍚 La vasul de gătit eu am avut o reducere de 10% pe site-ul www.sonette.ro care este valabilă în luna iunie și pe care v-o las și vouă, poate vă este utilă “sonette10“. Reducerea se aplică doar vaselor de gătit BROWNGOLD.

🍚 Voi cum preparați orezul? Aveți vreo rețetă preferată?

12 thoughts on “🍚 Cel mai simplu orez”

  1. Cratița de granit este foarte interesantă și o am și eu pe lista de priorități.
    Cât despre orez, la fel îl prepar și eu, dar cu bucăți de pui sau, uneori, cu legume.
    Mulțumesc!

  2. Eu folosesc o ceapa la gatit si eventual un morcov/ardei/ciuperci. In functie de ceea ce am princasa. Nu prea il fac asa simplu pentru ca imi place sa-i dau o culoare

  3. Eu fac orezul simplu doar atunci când am probleme de sănătate, în rest îmi place sa îl prepar alături de multe legume.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.