club vila bran

🌲 Club Vila Bran – un mic Disneyland autohton

🌲 Pentru o vacanță alături de copii, Club Vila Bran este o locație de vis. Copiii au foarte multe activități de unde alege, mâncarea este bună, nu te plictisești indiferent de durata sejurului. Noi am luat un pachet de Crăciun și cred că a fost printre cele mai frumoase Crăciunuri în deplasare. Am revenit acasă fericiți și incredibil de obosiți. Dar a meritat. 

🌲 Am citit recenzii majoritar pozitive despre locație și am zis să încercăm și noi să ajungem anul trecut. Am vrut să mergem în vară când ni s-au anulat biletele de la Blue Air pentru Milano, dar nu mai erau locuri disponibile. Am luat din vară un pachet de 4 nopți cu pensiune completă pentru Crăciun. Când am ajuns în locație am înțeles și de ce era totul plin. Sunt familii care revin de ani de zile aici. Este un loc foarte frumos care își merită fiecare leu cheltuit. Și țin să menționez că nu este reclamă. Vacanțele ni le luăm noi și apoi îmi face plăcere să povestesc despre ele. Eu revin și îmi recitesc articolele despre călătorii și îmi reamintesc cum a fost în locul respectiv.

Drumul

🌲 Drumul din București la munte în perioada sărbătorilor NU ESTE O IDEE BUNĂ. Drumul a fost FOARTE AGLOMERAT, s-a circulat bară la bară, șoseaua era plină de accidente, din nefericire. La întoarcere, pe 27 decembrie, era full și la dus și la întors. Am făcut 6 ore din Bran până în București. Dar a meritat.

Cazarea

club vila bran

🌲 Complexul este imens și dacă doriți să vă cazați aici trebuie să acordați mare atenție asupra vilei/casei unde vă cazați în funcție de activitățile pe care doriți să le desfășurați. Pentru mine a contat foarte mult să fie lângă restaurant. Nu aveam chef să urc un deal cu 2 copii mici de 3 ori pe zi pentru a merge la masă. Noi am ales Casa Țărănească strict pe considerentul că este lângă restaurant. Casa țărănească este fix cum îi spune numele, o casă cu, intrând, living și baie la parter și o cameră la etaj, mobilată în stil țărănesc. Nu mi s-a părut child friendly, mobila era de lemn și nu foarte bine funcțională. De exemplu, TV-ul era suspendat pe un corp de lemn de care s-au lovit atât soțul cât și copiii des. Canapeaua din living era foarte incomodă. Casa are 2 stele. Sunt și unități de cazare mai frumoase, de 3 stele în complex. Nu am petrecut foarte mult timp în casă, dar a meritat menționat.

🌲 Un aspect care NU ÎMI PLACE DELOC de când cu pandemia, este cum își adaptează lumea “regulile de igienă”. Adică, aici PE TOATĂ DURATA SEJURULUI nu s-a făcut curat. Și nici nu se făcea. Ți se schimbau prosoapele/gunoiul/lenjeria LA CERERE. Deci imaginați-vă cum eram eu cu un copil pe care îl schimbam des de scutec și trebuia să sun să vină cineva să ia gunoiul. Nici nu erau pubele în jur unde l-aș fi putut arunca.

Masa

club vila bran

🌲 Mâncarea a fost FOARTE BUNĂ. Aveam 3 opțiuni din care ne alegeam cu o zi înainte atât pentru noi cât și pentru Ana. Bogdan nu a avut meniu, dar l-au împărțit pe al Anei. Servirea a fost impecabilă, mâncarea venea repede, totul minunat. Au un loc de joacă ce era mereu plin de copii. Cei mici au avut activitate. La Club Vila Bran sunt și mascotele localului care veneau și făceau atmosferă pentru cei mici. 

club vila bran

🌲În fiecare seară, la restaurant, erau diferite activități pentru copii și părinți. Au fost ateliere de olărit, cei mici au fost pictați pe față, a fost o cabină foto pentru poze de familie, au cântat diferiți artiști (Proconsul, Mircea Vintilă, de exemplu), au venit colindători, am avut foc de tabăra în 2 seri și în noaptea de Crăciun și cu artificii, am participat la tăierea porcului.

🌲Alt lucru care mi-a plăcut este că în funcție de activitățile la care te înscriai să participi, acolo te mai aștepta ceva. Un ceai, un vin fiert, o ciocolată caldă, o gogoașă, un fruct… aveai ce ronțăi și între mese. 

Activități pe care le-am făcut la Club Vila Bran

🌲 În funcție de pachetul ales, aveai diferite tipuri de activități. Noi am avut mesele incluse așa că ne puteam înscrie la toate. Ziua era plină cu activități de făcut. AICI CLAR NU TE PLICTISEȘTI. Și să vrei. Nu am reușit să citesc o pagină dintr-o carte în concediul acesta și seara picam frântă. Dar a fost FOARTE FRUMOS. 

🌲 La activități trebuia să te înscrii cu o zi înainte pentru că erau locuri limitate. Dar am prins la tot ce am dorit. 

🌲 Ana a călărit un căluț aproape zilnic. Au un mic manej cu un căluț și un ponei. Într-una din zile Ana (6 ani) a stat pe căluț și Bogdan(1 an și 8 luni) pe ponei.

🌲 L-am întâlnit pe Moș Crăciun și le-a dat celor mici cadouri. A fost un adevărat moment. Moșul ne-a întâmpinat pe casă lui și apoi noi am intrat și el a coborât de horn. Am fost programate câte 4 familii pentru a evita aglomerația. Fiecare copil a avut momentul lui cu Moșul, nu a fost nimic pe grabă. Ana a decretat că ĂSTA E MOȘUL ADEVĂRAT. Chiar părea să fie.

🌲 Am vizitat Valea Poveștilor. De aceea am scris că este un mic Disneyland autohton. Au o zonă cu căsuțe de poveste: Casa lui Moș Crăciun, Palatul Prințesei, casa Albei că Zăpadă, casa Vrăjitoarei și multe altele. E o zonă ce se vizitează în anumite intervale și este superbă pentru copii. Ana a fost mega încântată.

club vila bran

🌲 În fiecare zi erau diferite ateliere pentru copii: atelier de decorat turtă dulce, atelier de făcut coronițe de brad, atelier de făcut globuri. Erau mai mult ateliere părinte-copil. Ana participa cu succes la multe ateliere singură, dar aici avea nevoie de ajutor la majoritatea activităților.

🌲 Am fost la colindat. O parte dintre turiștii cazați au colindat aceeași turiști. :)) Adică un părinte rămânea acasă și alt părinte împreună cu copilul/copiii mergeau la colindat. Am mers cu Ana și pentru ea a fost o super experiență. În București nu are ocazia să colinde vecinii și nici nu ar primi-o cu așa mare entuziasm.

🌲 Am fost la piscină. Au o piscină de copii, una de adulți unde apa nu este foarte adâncă, saune, 2 jacuzzi, sală de sport – toate acoperite. Plus pe timp de vară câteva piscine neacoperite. Copiii adoră apa și a fost una dintre activitățile preferate.

club vila bran

🌲 Au avut loc diferite spectacole: de magie cu Eduard si Bianca, a venit trupa de improvizație Improfix. Spectacolele sunt potrivite pentru toată familia.

🌲 Au o sală de jocuri imensă unde îți poți petrece timpul liber în familie. 

🌲 Au un mic derdeluș perfect pentru săniuș. Când am ajuns ningea și asta a contat mult pentru toată atmosfera de basm.

🌲 Au câteva locuri de joacă exterioare și multe locuri de promenadă decorate deosebit de unde poți admira peisajul de vis.

club vila bran

🌲 S-au organizat diferite drumeții. S-a vizitat Branul, soțul și Ana au fost într-o drumeție la nuci.

🌲 Au o mică fermă pe care am vizitat-o și un cerb superb.

club vila bran

🌲 Noi am mai fost să ne plimbam prin Bran. Am văzut târgul de Crăciun care era chiar frumos făcut, cu produse tradiționale.

🌲 Au fost și multe activități pe care nu le-am “bifat” deși noi suntem o familie activă. De exemplu: tir cu arcul, tir cu arma de paintball, un joc cu indicii “în căutarea lui Moș Crăciun”.

🌲 În ultima zi, sejurul s-a încheiat cu o petrecere pentru cei mici cu muzică, tort și șampanie. Au plecat de acolo foarte fericiți.

🌲 Nouă ne-a plăcut FOARTE MULT la Club Vila Bran. Vrem să revenim și la vară, dacă se va putea. Au foarte multe bile albe pentru toate activitățile pe care le fac și pentru personalul dedicat. De asemenea, s-au respectat datinile și tradițiile populare românești și au văzut și copiii multe dintre ele. Au respectat tot ce era în program și țin să punctez acest lucru. Foarte multe unități de cazare promit multe și când ajungi acolo, TZEAPA. Îmi amintesc de un Crăciun petrecut la Cacica, în Bucovina unde a fost mai mult tzeapă. În mod sigur acesta a fost un Crăciun de poveste de care ne vom aminti mulți ani de acum încolo.

🌲 După acest Crăciun de vis în 4, am plecat într-un revelion romantic în 2 la Casa Seciu pentru a ne reîncarca bateriile pentru anul plin ce a sosit. 

3 thoughts on “🌲 Club Vila Bran – un mic Disneyland autohton”

  1. Minunat! Pun pe lista de vacanță, concedii. Am fost între Crăciun şi Revelion într-o locație care nu era deloc kid friendly şi îți dau dreptate – unele cazări sunt mari țepe.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.