Swador Topkapi Palace

🌞 Sejur la Swador Topkapi Palace – frumos, nu mai mergem :)

🌞 Concediul de anul acesta din Turcia a fost printre cele mai frumoase concedii în 4. Copiii au mai crescut, se joacă împreună, am simțit mai multă armonie între noi, mâncarea a fost bună, apa mării caldă, resortul all inclusive în care am fost avea multe facilități. Dar sunt convinsă că nu voi mai reveni niciodată la Swandor Topkapi din Lara, Antalya.

🌞 Drumul

Swador Topkapi Palace

🌞 Pentru o familie cu doi copii mici, un concediu all inclusive luat prin agenție ni s-a părut cel mai potrivit. Eu am revenit la serviciu de vreo 3 luni și a durat ceva până mi s-a aprobat concediul. Ceva-ul acesta m-a costat cam salariul pe o lună în diferența de plată și nu am mai găsit locuri disponibile în perioada căutată nici la hotelurile unde am mai fost în Lara, așa că am ales un hotel nou, disponibil.

Swador Topkapi Palace

🌞 Drumul cu avionul compania Tarom am fost…hmm… La dus a avut 1 oră întârziere, dar copiii au fost ok, transferul la și de la aeroport a fost rapid, așa că hai să zicem că  a fost ok. Dar când am ajuns în Turcia am ajuns cu căruciorul RUPT. Nu ne-am gândit atunci că am fi putut cere despăgubiri pentru el. A improvizat soțul ceva dintr-un cercel de-al meu să îl țină fixat până am ajuns acasă și acasă l-a reparat. Dar prin concediu ne-am cam chinuit cu căruciorul rupt.

🌞 Cazarea

Swador Topkapi Palace

🌞 Când am luat cazarea la Swandor Topkapi, ne-am uitat pe hartă la stațiunea Lara și am văzut că hotelul e la marginea stațiunii, dar nouă ne plac plimbările lungi, așa că am zis că ne vom descurca. Nu m-am gândit că aceste plimbări ar fi prin zone fără trotuar, intens circulate de mașini, prin zone cu canalizare neacoperită pe unde eu ar fi trebuit să trec cu un cărucior… practic nu aveai cum să ajungi pe jos în stațiune cu 2 copii mici. Am încercat. Nu a mers.

🌞 Resortul este în mijlocul pustietății (înconjurat de alte resorturi) și pentru a ajunge la un magazin pentru a-ți cumpăra plasturi, de exemplu, trebuie să iei taxiul până în stațiune. Taxi care este 20 de EURO dus-întors. Sau să îți cumperi plasturi de la magazinul hotelului la 11 EURO ceva ce găsești cu 5 lei la noi. Singurele magazine erau cele din interiorul resortului care aveau prețuri foarte ridicate. Am luat 2 seri taxiul pentru mici cumpărături prin stațiunea Lara.

Swador Topkapi Palace

🌞 Camera a fost mare, am avut un pat dublu imens, înca un pat de o persoană, o canapea de o persoană și un pătuț de bebeluș. Am primit o cameră “bună” poziționată aproape de piscine, restaurant, cu vedere la piscine. Și aici începe ce nu mi-a plăcut mie. Resortul este orientat mai mult către petreceri și petrecăreți. La piscină erau mereu petreceri cu DJ, spumă, gălăgie. Zgomot care se auzea în cameră. Noroc că Bogdan dormea la prânz chiar și în gălăgie. Iar în resort erau cazați mulți englezi care făceau gălăgie datorită alcoolului de calitate servit. Toate paharele folosite erau de sticlă care evident că se spărgea ușor. Iar dimineața când plecam la plajă găseam pe jos prin hotel, pe plajă, pe peste tot cioburi. Mi-a fost frică tot sejurul să nu călcăm în vreun ciob. Am avut noroc și nu s-a întâmpat. Pur noroc.

Swador Topkapi Palace

🌞 Mâncarea era bună și diversificată. Sunt fericită că cei mici au mâncat bine în vacanță. Deși sunt mai multe piscine nu sunt foarte dispersate și șezlongurile sunt foarte înghesuite în jurul piscinelor. Am perceput resortul acesta ca pe cel mai aglomerat din câte am fost.

🌞 Un punct în plus a primit marea. Pe plajă este o zonă acoperită până intri în apă, perfectă pentru copii. Deși zona plajei nu este foarte mare comparativ cu alte resorturi. Mereu compar cu locurile în care am mai fost. Respectiv Fame residence și Concorde.

🌞 Au un club al copiilor unde a fost Ana și a făcut diferite activități care i-au plăcut. Clubul are locuri de joacă interior și exterior frumoase. Într-o seară a fost și un show cu minioni pentru cei mici și în alte seri au rulat filme. Iar duminica este un Kids fest cu multe atracții pentru cei mici. Au fost și spectacole pentru adulți, dar slăbuțe comparativ cu alte resorturi. În rest, club și muzică live pentru petrecăreți.

🌞 Ce am făcut în concediu

🌞 Am fost într-o excursie la Acvariul din Antalya cumpărată prin agenție. Am comparat cu prețurile oferite de hotel, dar la hotel era muuult mai scump. Acvariul este micuț, dar atractiv pentru cei mici. Am mai fost în urmă cu 4 ani și ne-a plăcut. În trecut am plecat cu multe cumpărături de la Acvariu, prețurile erau decente. Acum abia ne-am atins de niște brelocuri. Deși bugetul nostru de vacanță era mai mare.

🌞 Am primit la pachet și bilete la Muzeul Figurilor de Ceară care este în același complex. Muzeul Figurilor de Ceară din Antalya cred că este cel mai mic muzeu de acest tip în care am fost. Exponatele nu sunt toate cele mai reușite, dar am petrecut 15 minute distractive în muzeu. Dacă făceam fotografii cu fiecare exponat, cred că petreceam 30 de minute. 😀

Swador Topkapi Palace

🌞 Ne-am făcut o rutină în concediu cu cei mici: dimineața bălăceală la mare, prânz, somn pentru Bogdan sau amândoi după caz (când nu dormea, Ana mergea la clubul copiilor) bălăceală la piscine (au tobogane atractive pentru toată familia), cină și plimbări.

Swador Topkapi Palace

🌞 A fost un concediu foarte frumos pentru care sunt recunoscătoare și care a trecut REPEDE, dar nu aș mai reveni în acest resort. Nu mi se pare deloc potrivit pentru familiile cu copii mici. Anul viitor cred că vom încerca să mergem într-o insulă grecească. Cred că am petrecut destul timp la all inclusive.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.