Concorde De Luxe Resort

🌞 Sejur în Lara, Turcia la Concorde De Luxe Resort

🌞 Încă de la primul copil, ne-am dat seama că ni se potrivește sejurul tip all inclusive. Nu mai trebuie să căutăm localuri, să așteptăm ore în șir cu un copil obosit și înfometat să vină mâncarea, avem opțiuni. Noi putem sta într-un concediu de relaxare în care să nu “facem nimic” o săptămână sau chiar mai mult. Aceleași reguli  privind masa care se aplică acasă se aplică și la all inclusive. Doar că aici copiii au mai multe variante. Am fost doi ani la rând în Lara, Turcia și ne-a plăcut. Anul acesta am revenit, doar că am schimbat hotelul. Cu unul fix lângă cel la care mergeam noi. 🙂

Drumul

🌞 Am zburat cu un charter Tarom. A fost primul nostru zbor în pandemie. Ce s-a schimbat: evident, apariția mășții de protecție atât în aeroport cât și în avion. În avion erai totuși pus lângă un necunoscut pentru a se ocupa toate locurile. La noi nu a fost cazul, am stat toți 4. Nu se mai oferea mâncare în avion, doar apă. Pentru siguranța pasagerilor. Doar că erai încurajat încă din aeroport să îți iei mâncare la pachet. Așa că tot avionul mirosea a Burger King și oamenii nu prea țineau masca pentru că mâncau sau beau. A dispărut și micul spațiu de depozitare din fața scaunului unde îți mai puneai o carte, o revistă. Acum trebuie să ții totul în brațe. În rest, aceleași cozi și aceeași aglomerație. Mai ales pe aeroportul din Antalya care este ÎNGROZITOR DE AGLOMERAT. Și de prost gestionat. Ni s-a schimbat poarta de îmbarcare, oamenii se înghesuiau și nu respectau nicio distanțare… 

🌞 Bogdan ( 1 an și 3 luni) nu a fost deloc încântat de primul lui zbor. A plâns cam tot drumul și la dus și la întors. A stat doar la sân și la mine în brațe. Ana (5 ani) abia aștepta să zboare din nou cu avionul și a fost super încântată. Deși are rău de mașină, în avion (deocamdată) se simte ok.

🌞 Cazarea la Concorde De Luxe Resort

🌞 Ne-am cazat într-o cameră Family superioară de aproximativ 30 de metri pătrați formată dintr-un pat dublu, o canapea, baie, balcon și un dressing generos. A fost foarte spațioasă. Ne-au adus și 2 pătuțuri pentru copii pe care le-am pus pe lateralele patului pentru a nu cădea bebe. Pentru că niciun copil nu doarme în pătuț. Am dormit toți 3 în patul matrimonial și soțul pe canapea. Și am mai făcut schimb cu soțul. 

Camera era cu vedere către stradă. Geamurile de termopan nu pot spune că izolau foarte bine zgomotul de afară, deși eram la etajul 4. Mi-a plăcut curățenia temeinică ce se făcea zilnic. 

Concorde De Luxe Resort
Au stat doar la poză 🙂

🌞 Hotelul are ieșire la mare, multe piscine inclusiv pentru copii și inclusiv fără copii, loc de joacă, club de copii, muuuultă verdeață, pistă de alergat, teren de tenis, o casă a pisicilor, zonă spa, magazine și multe altele.

Concorde De Luxe Resort
View-ul de seara

Masa

🌞 Mâncarea din Turcia este foarte bună. Nouă ne place. Erau foarte multe feluri de mâncare din care să alegi. Inclusiv borcănele și iaurturi pentru bebeluși. Practic, aveai mâncare non stop. Mereu era ceva deschis chiar și între mese pentru a lua o mică gustare. Față de anii trecuți când mergeai cu farfuria și îți puneai ce doreai, acum era cineva din personalul hotelului care te servea. Adică era o persoană la salate și îți făcea ce salată doreai, de exemplu. Tot cu farfuria te plimbi, dar nu îți mai pui tu. La masă aveai voie doar cu mască și după ce ți se lua temperatura. S-au respectat regulile de igienă cu strictețe. Pe peste tot erau măști de protecție gratis și dezinfectant. Personalul era echipat corespunzător.

Ce am făcut o săptămână la Concorde De Luxe Resort

În primul rând, am stat la plajă și ne-am relaxat. Aveam de anii trecuți un program al nostru pe care l-am respectat și acum. Doar că adaptat și pentru Bogdan. Mic dejun – plajă la mare – un părinte mergea la somn cu Bogdan, altul rămânea cu Ana pe plajă sau la locul de joacă, la umbră – prânz – stăteam în cameră la orele de vârf – piscină – Bogdan iar la somn – cină – plimbat prin stațiune/programe de seară oferite de hotel.

În fiecare seară erau programe pentru copii. Minidisco, venea un magician, minioni etc apoi începeau programele pentru adulți cu muzică, dansuri, circ, balet. 

Clubul pentru copii mi-a plăcut. Făceau diferite activități. Unele gratis, altele contra cost. Ana și-a făcut brățări, de exemplu. 

Concorde De Luxe Resort

🌞 Nu am ales nicio excursie de data aceasta. Anii trecuți am fost la acvariu, în Antalya, la hamam. Acum am rămas doar în complex. Primul motiv a fost căldura. Al doilea cei doi copii imprevizibili care nu știu cât ar fi rezistat pe drumul cu autocarul și cât ne-am fi putut bucura de experiență. 

Ce ne-a plăcut la Concorde De Luxe Resort

Am putut compara și cu experiențele anilor trecuți și am tras ceva concluzii personale. Mi-a plăcut că în complex era FOARTE MULTĂ VERDEAȚĂ. Era o mică pădure plantată de turiști, dar și multă zonă verde. 

Experiența per total a fost una reușită. A fost un concediu frumos în 4. Iar cazarea a contribuit substanțial la acest lucru. Copii s-au bucurat de tot ce le-a oferit resortul. Și noi la fel.

🌞 Este un loc unde aș reveni și mâine. 🌞

Ce nu ne-a plăcut in concediu

Din păcate, Bogdan s-a îmbolnăvit fix în ultima seară. Ambii copii sunt sociabili și s-au jucat alături de alți copii cu jucăriile la comun. Bogdan a făcut febră înainte de a reveni în țară. Febra nu i-a trecut nici acasă, așa că am ajuns cu el direct la spital. A luat herpangină de la cineva de acolo. Erau destul de mulți copii vizibil bolnavi, în special de origine turcă. A tras cam o săptămână Bogdan de boală. 

Stațiunea Lara era mai tristă față de anii trecuți. Magazinele nu erau așa de bine aprovizionate și erau mai puțini turiști. 

La prânz era un singur fel de supă, de obicei de linte. Nu prea aveai multe opțiuni în acest sens. Nouă ne place supa 🙂

Nu a fost cea mai bună idee să mergem în concediu la final de iulie. Temperaturile au fost foarte ridicate. Asta a cauzat și anumite incendii în zonă. Se vedea un incendiu mare de la balcon. În mod normal, mergeam în concediu la final de august, început de septembrie. Atunci mi se pare ideal pentru Turcia. Îmi notez aici pentru anii viitori. 🙂

🌞 Acum că avem termen de comparație între două hoteluri din Lara situate fix unul lângă altul: Fame Residence Lara & Spa și Concorde De Luxe Resort nu știu pe care l-aș alege. Ambele vin cu plusurile și minusurile sale. Per total, cred că la Concorde ne-a plăcut mai mult. Dar poate este și recent concediul și avem multe amintiri plăcute de aici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.