Potcoava Mountain Hideaway

⛰ Cum a fost la Potcoava Mountain Hideaway cu 2 copii

⛰ De când suntem 4, căutăm genul de locații potrivite pentru familii și de preferat mai aproape de București. Încercăm să evităm Valea Prahovei pentru a evita surprizele neplăcute generate câteodată de aglomerație. Ana (5 ani și jumătate) are rău de mașină, iar bebe Bogdan (1 an și 4 luni) este imprevizibil la drum așa că ne orientăm mai “aproape” de casă. Căutăm curățenie, mâncare ok, loc de joacă pentru copii și diferite activități dacă mai sunt de făcut. Ana are o pasiune pentru echitație (nu contează că sunt cai, ponei sau cămile) așa că Potcoava Mountain Hideaway părea destinația potrivită.

⛰ Drumul

⛰ Am făcut 2 ore și puțin din București până la destinație. Drumul este asfaltat și ok. Dar nu a rămas fără peripeții. Ana s-a simțit rău, am oprit des, bebe a dormit o parte din drum și spre final a plâns. După câteva opriri, am ajuns cu bine la destinație. La întoarcere am oprit în Târgoviște și am fost la Zoo. Este o grădină zoologică mare, bine întreținută și de vizitat dacă aveți drum prin zonă.

⛰ Cazarea

Potcoava Mountain Hideaway este o pensiune situată în satul Runcu, județul Dâmbovița. Singura variantă de cazare pentru noi a fost o cameră de familie ce a inclus un pat dublu și unul supraetajat (de care Ana a fost foarte încântată). Nu este însă varianta optimă pentru noi. În special în concediile din țară preferăm 2 camere, să avem spațiu. Dar doar atât au. Mobilierul este din lemn și este frumos lucrat. Camera dispune și de un balcon mic. Noi am stat 3 nopți.

⛰ Masa

⛰ Am ales o variantă de cazare + toate mesele incluse. Am avut inclusă și apa de izvor. Restul băuturilor se achitau la recepție. Mâncarea a fost ok. Era bufet suedez și puteai alege din 2 variante de supe și 2 feluri doi, la cină erau mai multe variante, desert, mic dejun consistent. Între mese am avut gustări de fructe. Chiar și cei mai pretențiosi dintre noi au avut ce mânca.

⛰ Ce mi-a plăcut Potcoava Mountain Hideaway

 • Peisajul este de vis. Aș putea sta ore întregi să îl privesc. Dacă nu aș avea 2 copii 😂
Potcoava Mountain Hideaway
 • Caii. Ana a mers zilnic la plimbare cu căluții. Se pot lua și ore de echitație. Poți vedea căluții în mediul lor. Sunt și câteva căprițe.
 • Liniștea din jur îți dă o stare de bine.
Potcoava Mountain Hideaway
 • Camera mobilată rustic și baia modernă. Am avut apă caldă. O “normalitate” apreciată de noi de ceva timp. Locuim în București…
 • Sunt multe activități organizate pentru copii: atelier de olărit (pe care nu l-a apreciat Ana că se murdărește), plimbare cu trăsura, foc de tabără, seară de film…
Potcoava Mountain Hideaway
 • În camere nu sunt televizoare sau frigidere. Pentru o deconectare totală. Este o zonă de relaxare cu cărți, pian, TV și un peisaj frumos. În zona unde se servește masa au un frigider pentru clienți.
Potcoava Mountain Hideaway
 • Poți face drumeții scurte alături de copii în jur și poți mânca fructe de sezon direct din pom: mere, prune, pere, mure (astea nu cresc în pom, știu).
 • Erau multe familii cu copiii așa că ambii copii au avut cu cine se juca.

⛰Ce nu mi-a plăcut Potcoava Mountain Hideaway

 • Camera nu era foarte spațioasă. Noroc că am avut vreme bună și nu am petrecut mult timp în ea.
  Nici foarte curată nu era. Am găsit o față de pernă pătată, fire de păr prin pat… am găsit asta noaptea când să ne băgam la somn. Curățenie nu s-a făcut pe toată durata cazării, doar gunoiul a fost luat.
 • Locul de joacă este potrivit pentru copiii mai mari de 3 ani. Copiii sub această vârstă trebuie supravegheați mereu. Nu sunt multe locuri sigure pentru ei. Ceea ce a însemnat mult timp cu bebe în brațe. Fiind la munte, terenul nu este plat. Iar un bebe încântat să exploreze se poate accidenta ușor.
 • Nu funcționa jacuzzi, salina și nici zona spa. Am aflat asta la recepție. Puteau semnaliza cumva și pe site.
 • Nimeni din personal sau din clienți nu purta mască. Erau afișe pe peste tot și cam atât. Nici măcar în zona mesei care era bufet suedez.
 • Când ne-am cazat nu ne-a informat nimeni de programul meselor sau că ar exista un program de activități. Am aflat de la alți turiști. După ce am primit programul de activități printat, acesta nu a fost respectat mereu. Este puțin ciudat să îți faci tu un program în funcție de acele activități pentru copii, iar ele să nu se întâmple atunci.
 • Sunt ceva căței care păzesc locația. Ca pe peste tot. Doar că aceștia sunt foarte mari, foarte prietenoși(adică vin fix lângă tine la masă) și foarte urât mirositori. Am avut ceva emoții la masă cu bebe cu ei.

⛰ Potcoava Mountain Hideaway este o locație unde aș reveni când va mai crește bebe Bogdan și vom putea face drumeții toți 4. Dar 3 nopți de deconectare totală ne ajung.

1 thought on “⛰ Cum a fost la Potcoava Mountain Hideaway cu 2 copii”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.