retur bonprix

♻️ Cât de simplu a fost să fac retur unui produs bonprix

♻️ De când cu pandemia, s-a mărit și fluxul comenzilor mele online. Dacă înainte îmi plăcea să mă plimb prin magazine, acum mai răruț că e mai drăguț. Nu știu cum am nimerit eu, dar la ultimile vizite în mall, dar parcă toată lumea tușea în jur. Așa că online mi se pare mai sigur.

Până acum, am avut noroc și tot ce am comandat în materie de haine pentru mine și pentru copii s-a potrivit perfect. Sau aproape perfect, dar au mers purtate. Ei bine, când m-am decis să fac cadouri, nu prea am mai nimerit. Bonprix este un magazin online drag mie de unde comand des. Pentru că sunt mulțumită de calitatea materialelor, m-am gândit să îi comand și tatălui meu de ziua lui, 2 pulovere.

Știam că la bonprix hainele adulților sunt cu o mărime mai mari față de ce porți. Adică eu port în mod normal mărimea 38, dar la bonprix îmi comand mereu mărimea 36. Am comandat 2 pulovere 2 mărimi diferite. Unul mai mare ca altul cu o mărime. Ei bine, mărimea mai mică îi venea puțin largă, iar puloverul mărimea mai mare era pur și simplu imens. Așa că am decis să îl returnez.


În coletul inițial am avut un formular de retur pe care l-am pus necompletat în coletul meu. Se solicita returul în ambalajul în care am primit coletul, dar l-am aruncat (deoarece nu mi-a trecut prin cap că aș putea greși mărimea) așa că am folosit o cutie de acasă.

Produsele se pot returna prin Poștă sau prin curierat. Am Poșta la parterul blocului și era oricum mai ieftin, așa că am ales varianta Poștă. Pe formularul de retur este trecută și adresa unde se returnează produsele. Evident că printr-o firmă de curierat produsele ajung mai repede. De exemplu, eu am trimis coletul pe 09.02.2021 și a ajuns la destinatar pe 17.02.201. Am urmărit AWB-ul. În data de 26.02.2021 am primit banii înapoi în cont. Contravaloarea puloverului.

Retur Bonprix

La bonprix primești banii în cont, nu poți face retur să primești același produs, dar altă mărime. Trebuie să plasezi o altă comandă dacă îți dorești un nou produs. Eu am plasat o nouă comandă, oricum era transportul gratuit.

Poate nu este cel mai plăcut lucru să împachetezi un colet și să plătești livrarea. Dar dacă ai comandat ceva ce nu ți se potrivește ce faci cu produsul? Îl ții în casă, încerci să îl vinzi pe diferite grupuri/site-uri la 50% din preț sau mai bine îl returnezi și îți comanzi ceva potrivit?

8 thoughts on “♻️ Cât de simplu a fost să fac retur unui produs bonprix”

 1. Mihaescu Cristina

  Din pacate BONPRIX isi bate joc de clienti si nu returneaza banii pe produs, in data de 27 aprilie 2022 am returnat produsul lor si nici in 14 zile calendaristice nici lucratoare nu au returnat banii, am trimis mailuri am dat telefoane amana fara nici o explicatie, este bataie de joc si inselaciune si voi proceda in consecinta, site complet neserios, este o incalcare a dreprurilor consumatorului si un abuz. RUSINEEEEEEE BONPRIX

  1. Confirm! Si eu am returnat doua produse in luna iulie si inca nu am primit banii. O fi vina firmei de curierat, o fi vina Bonprix, nu stiu. Cert e ca nu mai comand de la ei.

   1. Si-atunci de ce mai exista ei. Nu pricep de ce durează atât de mult un simplu transfer. Pe mine m au pierdut de client și am sa transmit și altora aceste informații negative.

  2. Îmi spuneți vs rog ce fel de profedeu ați folosit pentru a va recupera banii. Sunt în aceeași situație. Chiar asa, după figura asta mi se par niște hoți efectiv.

    1. Bună! Incerc să returnez un produs dar cei de la Bonprix zic să trimit coletul pe adresa firmei de curierat, nu pe adresa lor. Așa se procedează?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.