jocuri24

Pe măsură ce afară se face din ce în ce mai frig, jocurile noastre se mută în casă. În timpul verii am petrecut foarte mult timp afară și ne-am concentrat mai mult pe jocurile în aer liber. Acum vă scriu câteva dintre ideile noastre de jocuri, acasă. Jocuri cu castane: dacă tot este vremea lor,…Continue Reading “5 idei de jocuri pentru preșcolari în zilele răcoroase”

12 octombrie - Ziua Eșarfelor Colorate

În seara asta am fost cu cei mici în parc. Ana a sărit cu o coardă, s-a plimbat cu trotineta și noi am fugit după ea. Ieșim zilnic în parc unde escaladează tot ce poate și sare pe peste tot. Poate și voi faceți la fel. Ieșiți în parc, vă plimbați, vă jucați pe acasă,…Continue Reading “Pe 12 octombrie, poartă o eșarfă colorată”

gradinita

Dacă aș fi primit 10 lei de fiecare dată când am auzit asta, mi-aș fi putut lua o rochie. Nu una de mare brand, dar de la brandurile de unde îmi iau, de obicei, mi-aș putea lua. Ce mai aud des: “foarte bine că stă acasă”, “stai cu ei cât de mult poți”. Ai ghicit,…Continue Reading ““Dacă aveam copil, anul acesta îl țineam acasă.” Ei bine, nu ai…”

Asevi

De când sunt acasă, aș putea spăla zilnic câte o mașină de rufe. Cam acesta este ritmul în care se murdăresc hainele noastre. Cu greu mă abțin și am decis că voi spăla la foc automat 2 zile pe săptămână. Unul dintre motive este să nu amestec hainele, chiar dacă folosesc șervețele captatoare de culoare….Continue Reading “8 sfaturi pentru spălatul rufelor eficient”

Asevi

De când sunt acasă (de prin martie adică) fac curat încontinuu. “Motive” se găsesc mereu: pandemie, pregătire pentru venirea bebelușului, bebeluș nou în casă etc. Trebuie să recunosc că am o obsesie. Am recunoscut. Primul pas este făcut. Poate, în viitor, o voi lăsa mai moale. poate nu. Până atunci, vă voi lăsa câteva trucuri…Continue Reading “9 tips & tricks pentru curățenia casei + 3 bonusuri”

relația dintre frați

Cum putem consolida relația dintre frați? Cum putem dezvolta empatia copiilor? Cum îl pregătim pe fratele mai mare pentru venirea bebelușului? Cum putem aplana conflictele dintre frați? Sunt doar câteva dintre subiectele pe care le-am discutat cu psihologul Robertina Ciobanu într-o ședință de consiliere parentală online. Am participat la un concurs pe un grup de…Continue Reading “Tehnici pentru a consolida relația dintre frați – Psiholog Robertina Ciobanu”

Lenor

Îmi place balsamul de rufe Lenor pentru mirosul lui plăcut și persistent. Iar când am auzit că a apărut și un detergent capsule de la Lenor, mi-am dorit să îl testez. Sunt multe cazuri de branduri care au un produs foarte bun iar când își extind gama de produse, cele noi nu se ridică la…Continue Reading “Lenor detergent + balsam = perechea perfectă”

pandemie

Cumva, toate modificările aduse calității vieților noastre din cauza pandemiei ne fac să ne întoarcem în timp. Cel puțin eu așa simt. Dar în urmă cu 30 de ani nu erau așa multe așteptări de la mame cum sunt acum. Pentru că mamele noastre nici nu beneficiau de tot ajutorul de care beneficiem noi. Avem…Continue Reading “Pandemia ne-a făcut să trăim ca pe vremea părinților. Dar așteptările de la noi sunt cele din anul 2020, nu anii ’90”

Tablou cu flori din cartoane de ouă

Tabloul cu flori din cartoane de ouă stă pe peretele din camera copilului la loc de cinste. Ana (4 ani) este foarte mândră de el, așa că vă voi spune cum l-am realizat, poate vreți și voi să faceți unul asemănător. Am folosit:  un carton de ouă pistol de lipit și lipici o fundă un…Continue Reading “Tablou cu flori din cartoane de ouă”

Flori de gheață

O activitate distractivă, de vară, de realizat alături de cei mici sunt florile de gheață. Fetița mea de 4 ani a fost foarte încântată și implicată 100% în realizarea lor. Cum am făcut flori de gheață? Am luat petale de la toate florile din casă. Cu cât sunt florile în culori diferite, cu atât ies…Continue Reading “Flori de gheață”