Viata inainte de bebe

➤ Viața înainte de bebe: Săptămâna 36 de sarcină

Acum, in saptamana 36 de sarcina, parcă nu mai este așa mult până va veni bebelușul. Pe de o parte, vreau să vină cât mai repede să îl cunoaștem și să ne adaptăm la noua noastră viață, în 4. Pe de alta, în contextul actual, aș vrea să stea mai mult în burtică, acolo sigur este mai în siguranță.

Am fost la spital la control. Bebelușul este bine, are aproximativ 3 kg, capul mare și umerii lați. Yeeei… nașterea naturală va fi o provocare pe care sper să o trec cu succes. Primul copil a avut 3.5 kg și a fost născut natural. Sper la a doua naștere lucrurile să decurgă mai rapid. SPER. Ecografic, nu dă niciun semn că s-ar grăbi să sosească. 🙂

Poartă mască in saptamana 36 de sarcina

La maternitate, am intrat mai întâi într-un cort de triaj unde am completat o declarație și mi s-a luat temperatura. Tot timpul de când am plecat de acasă până am revenit, am purtat mască și m-am dezinfectat constant cu spray antibacterian.

burtica din saptamana 36 de sarcina

Eu am anemie și mi-a fost suplimentat fierul pe care îl iau în sarcină. Anemie am de când mă știu așa că acest lucru nu mă sperie deloc. Mă simt destul de bine fizic. Doar stomacul a urcat aproape în gât. Mănanc puțin și des. Deși este ciudat când ai un copil de 4 ani care vrea și el să mănance la fel de puțin. Sau nimic dacă se poate.

Noi spălam foarte mult, iar când va veni bebelușul vom spăla și mai mult. Așa că mai mereu balconul nostru este plin de rufe. In saptamana 36 de sarcina ne-am decis să îl transformăm în spațiu de relaxare/activități pentru mine și Ana și în spațiu de scos bebelușul la aer. Așa că am achiziționat un uscător de rufe. Hainele își păstrează mai mult timp mirosul de balsam dacă sunt uscate la uscător și evident, ai hainele imediat.

Viata inainte de bebe

Am început curățenia de Paște. :)) Până acum, ziceam că am început curățenia pentru bebe. :)) Am curățat canapeaua din sufragerie, am făcut inventarul pernelor, pilotelor, lenjeriilor și al păturilor din casă. Acum totul merge foarte repede cu spălatul/uscatul. Aveam spațiu pe balcon de vreo 3-4 mașini de spălat de 8 kg. Acum cred că voi decide două zile pe săptămână în care voi spăla tot și aia e.

Am scos “de la naftalină”: suportul de schimbat bebelușul, centrele de activități, pernița anticolici, jucăriile de bebeluș, leagănul electric. Am păstrat tot de la Ana pentru că ne doream un al doilea copil cândva. Iar acum se dovedesc a fi foarte utile. Nu mai am cum să merg prin magazine și să testez produse pentru bebeluș. Am mai comandat câte ceva online (hăinuțe, detergent).Singurul obiect al cărui scop nu îl văd momentat este căruciorul. L-am spălat, dar tot în dulap stă. Poate vom ieși într-un scenariu optimist prin fața blocului.

saptamana 36 de sarcina

Am pregătit dosarul pentru stimulentul de nou-născut. Mă rog, ce puteam pregăti din el. În condițiile actuale, nu știu dacă se va mai acorda sau nu până voi naște eu, dar prefer să fiu optimistă.

I-am comandat Anei cărți de activități, de povești și diverse rechizite pentru a ne petrece timpul într-un mod constructiv. Până voi naște, încerc să facem cât mai multe activități și ea să învețe diverse lucruri de la mine. Am plantat fasole pe balcon, ne jucăm cu nisipul kinetic pe balcon și tot acolo vom și picta. Facem diferite animăluțe din plastilină, am început să ne jucăm cărți și Piticot. Este foarte încântată de jocuri.

Am început să ne obișnuim acasă. Probabil că nașterea ne va scoate din rutină. Am trecut prin FOARTE MULTE încercări pe parcursul acestei sarcini, totul încununat cu pandemia vieții… sunt foarte recunoscătoare că am ajuns cu sarcina “la termen” deoarece am avut multe momente în care credeam că se va sfârși totul sau că voi naște prematur. Acum, când va fi pregătit bebelușul să vină, noi suntem gata 🙂

2 thoughts on “➤ Viața înainte de bebe: Săptămâna 36 de sarcină”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.