Viata inainte de bebe

➤ Viața înainte de bebe: Săptămâna 34 de sarcină

Mai am destul de multe de pregătit pentru bebeluș in saptamana 34 de sarcina și speram ca în această perioadă de prenatal să fac tot. Dar virusul mi-a dat planurile peste cap. Sunt acasă și mă pot concentra pe curățenie și tot ce ține de casă. Dar partea de odihnă/relaxare este puțin mai greu de bifat cu un copil de 4 ani. Ne relaxăm împreună cu activitățile ei, dar nu pot sta întinsă în pat când vreau și cât vreau.

Inevitabil, pe lângă temerile normale pe care le aveam legate de naștere se mai adaugă și altele: dacă vine o gravidă INCONȘTIENTĂ cu COVID 19 în maternitate și infestează medic, maternitate, tot? Dacă se închide maternitatea și va trebui să găsesc în ultimul moment altă variantă? Dacă vom lua eu și bebelușul ceva? Încerc să nu mă panichez pentru că știu că nu mă ajută la nimic, dar sunt gânduri inevitabile. Iar dacă mă panichează și oamenii din jur cu știri negative, nu mă ajută cu nimic.

Aveam un plan după naștere oarecum stabilit. Venea mama la noi să stea cu Ana după ce nășteam pentru o perioadă să ne ajute. Acum mama este în Buzău și cred că este mai bine să rămână acolo în situația actuală având în vedere că în București sunt mai multe cazuri. Dar mă gândesc cu puțină frică cum o să mă descurc cu 2 copii și cu recuperarea mea după naștere.

Pregatiri in saptamana 34 de sarcina
Am calcat toate hainele albe.

Dacă tot stăm acasă, preocupările mele sunt următoarele: ce mâncăm, să fie curat, ce activități fac cu Ana și să mă ocup cât pot de mult de ea, să pregătesc tot ce pot pentru bebe și bineînțeles să îmi acord și mie timp pentru relaxare.

Am tot gătit săptămâna aceasta rețete ușoare și eu și soțul. Primul motiv ar fi că nu sunt master chef în bucătărie iar cel de-al doiea că nici nu am foarte mult timp în mod normal pentru a găti. Dar am și comandat de la un restaurant din cartier. Pentru viitor, mă gândesc că voi alterna gătitul cu “mâncarea la oală” de la diferite restaurante. Înainte mai veneau părinții la noi și ne aduceau diferite preparate.

saptamana 34 de sarcina
Si pe cele colorate.

Deși are doar 4 ani, cred că este un moment bun să o responsabilizez și pe Ana cu treburile casnice. Mai ales că va veni bebele. Ea își strânge deja jucăriile, iar acum am trecut la următoarea sarcină: ștersul prafului. I-am dat o lavetă umedă și i-am arătat cum să șteargă praful ÎN CAMERA EI. Nu vă gândiți că pun copilul să șteargă în toată casa. Ea a fost foarte încântată și s-a descurcat foarte bine. Mai udăm împreună florile. Iar într-o dimineață, când luam micul dejun am mers până la baie. Lăsasem în chiuvetă 2 vase pe care le-a spălat singură să îmi facă o surpriză 🙂 Avem mașină de spălat vase și următorul lucru de “învățat” va fi cum să își pună vasele în ea. 🙂

Viata inainte de bebe
Facem si activitati 🙂

Fac aproape zilnic curățenie iar acum trecem și la cea “generală”. Soțul a curățat geamurile. Eu am călcat toate hainele bebelușului. Avem stocul de haine asigurat.

Saptamana 34 de sarcina

Am continuat pregătirile pentru bebeluș. Mi-am făcut necesarul de aparate utile pentru venirea bebelușului. Având deja experiența primului copil știu ce îmi doresc de la aparatura pentru bebeluși și ce nu. Produsele pe care le avem acasă sunt destul de uzate după 4 ani, așa că bebelușul va beneficia și el de produse noi.

Încerc să mă odihnesc când pot in saptamana 34 de sarcina, când doarme Ana ziua citesc pentru a mă detașa de tot ce ține de știri și internet, iar seara mă uit la diferite filme sau la Asia Express. Săptămâna aceasta nu am ieșit deloc din casă. Soțul iese la câteva zile pentru cumpărături esențiale, restul am început să comand.

luectura in saptamana 34 de sarcina

Săptămâna trecută am scris despre cum este să fii insărcinată în vremea coronavirusului și cu un copil de 4 ani super energic acasă.

1 thought on “➤ Viața înainte de bebe: Săptămâna 34 de sarcină”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.