Conferinta mama si copilul

➤ Viața înainte de bebe: Săptămâna 14 de sarcină

Am intrat oficial în cel de-al doilea trimestru de sarcină fiind în saptamana 14 de sarcina. Nu mi-au trecut stările de rău, dar încerc să nu mă mai vait AȘA DES. Sunt conștientă că SUNT FOARTE NOROCOASĂ că sunt însărcinată. Am avut o perioadă destul de grea anul acesta în care încercam să avem cel de-al doilea copil și el pur și simplu se lăsa așteptat. Iar dacă aveam vreo graviduță în jur care se tot văita că o doare spatele, că nu poate dormi, că are grețuri sau mai știu eu ce, cu greu mă abțineam să am o ieșire nervoasă, pentru că o eu aș fi dat orice să trec prin acele “stări”. Normal că nu am spus nimic, sunt amabilă cu toate persoanele însărcinate din jurul meu. Sau cel puțin încerc să fiu. Varianta mea de amabilitate.

Sarcina la 14 saptamani

Dar să revin la subiect. Cu Ana am rămas imediat însărcinată, dar acum nu a fost chiar așa, din prima. Sunt foarte fericită că sunt însărcinată dar mi se pare normal să povestesc sincer prin ce trec. Dacă ar fi doar curcubee și unicorni aș picta o imagine care nu este reală, care nu mă reprezintă. Știu că în social media totul pare “perfect”, dar viața reală știm cu toții că nu este chiar așa.

saptamana 14 de sarcina

In saptamana 14 de sarcina am terminat tratamentul pe care l-am luat în trimestrul I ( acid folic, vitamina D și Arefam) și eram foarte fericită că scap de pastile. Dar le-am înlocuit cu paracetamol pentru că am răcit. Partea interesantă atunci când ești răcită și încă nu ai scăpat de stările de rău din sarcină este că orice strănut, tuse, nas înfundat suflat mai tare îți pot provoca un nou puseu de vomă… dar să văd partea bună. Am slăbit 3 kilograme, până acum, în această sarcină.

sarcina 14 saptamani

Simt mișcări vagi ale bebelușului iar acest lucru mă face să fiu optimistă că va veni cât mai curând ziua în care mă voi trezi și voi putea merge în bucătărie să mănânc orice din frigider fără să îmi vină rău dacă văd o mâncare gătită care mi se pare că arată sau miroase ciudat.

Tot în saptamana 14 de sarcina am fost la medic la interpretarea dublului test și statistic vorbind a ieșit totul bine. În weekend m-am încumetat și am gătit mai multe feluri de prăjituri cu Ana. Ea a fost foarte încântată deoarece îi place să petrecem timp împreună în bucătărie. Într-o seară am fost la conferința Mama și copilul organizată de Ce se întâmplă doctore?

La conferință s-a discutat despre importanța vaccinării copiilor noștri. Au apărut două noi vaccinuri în schema de vaccinare: vaccinul meningococ și pneumococ. Un lucru interesant pentru mine pentru copiii alăptați la cerere: după 6 luni copilul nu trebuie alăptat din 30 în 30 de minute, trebuie să îi lași un timp să își digere laptele. Dacă cel mic plânge, nu plânge neapărat de foame, pot fi și alte motive.

Ideea de bază a conferinței și concluzia articolului de săptămâna aceasta: noi trebuie să fim un exemplu pentru copiii noștri, să nu avem în casă alimente nocive pentru ei sau mai rău, noi să mâncăm alimente nesănătoase în fața lor și să ne mirăm de ce nu mănâncă. Și să petrecem cât mai mult timp împreună.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.