jocuri puzzle

➤ Top 3 puzzle pentru copii (pe grupe de vârstă)

Puzzle-urile pentru copii sunt unele dintre cele mai apreciate jucării. Contribuie la stimularea spiritului de observație, îmbunătățesc atenția și memoria. După ce au făcut un puzzle ajutați de către un adult, copiii au tendința de a-l rezolva și singuri exersând astfel ce au învățat. Există diferite jocuri puzzle iar noi am decis să facem clasificarea pe grupe de vârstă (puzzle copii 2 ani, 3 ani etc), astfel o să găsiți top 3 puzzle pentru copii cât și principalele caractestici ce trebuie îndeplinite pentru grupa respectivă.

Puzzle copii 1 an

Copiii pot folosi un puzzle de lemn încă de la vârstă de 1 an, când încep să distingă formele și pot sta în șezut. Sunt recomandate puzzle-uri pentru copii cu 2-3 piese de dimensiuni mari. Copilul se va juca cu piesele un timp îndelungat înainte să le potrivească în adevăratul sens al cuvântului. La această vârstă scopul este să se familiarizele în primul rând cu piesele. El va încerca să vă imite, dar neavând dexteritatea necesară o să aibă nevoie de mult timp pentru a reuși să unească piesele. Alegeți o imagine foarte simplă cum ar fi un animal familiar. Mai jos top 3 puzzle pentru copii de 1 an:

Puzzle copii 2 ani

Se recomandă puzzle cu piese mari, 2-5 bucăți. Ele sunt ușor de apucat și manevrat, copilul va înțelege ce trebuie să facă cu ele dar neavând dexteritatea necesară se va frustra dacă piesele sunt mici. Pentru această grupa de vârstă se recomandă jocuri puzzle din lemn sau un covor puzzle. Covorul puzzle are avantajul că poate să genereze variante infinite de combinații. Imaginile cu animale au cel mai mare succes la această vârstă dar puteți începe să îl familiarizați și cu litere și cifre dacă doriți. Mai jos top 3 jocuri puzzle pentru copii de 2 ani:

Puzzle copii 3 ani

La această vârstă dexteritatea este bine dezvoltată iar copilul poate să se joace cu puzzle-uri din carton de dimensiuni medii. Sunt indicate cele cu maxim 20 de piese (o provocare suficient de bună pentru a le menține atenția dar suficient de mică încât să nu-i frustreze), în mod normal ar trebui să poată rezolva jocul cu minim de ajutor. Încercați să alegeți o imagine familiară copilului, un puzzle pentru copii trebuie să aibă ca temă o poveste cunoscută, un desen animat etc. Mai jos top 3 puzzle pentru copii de 3 ani:

  • 4 Puzzles In A Box – Farm – Puzzle Animale domestice
  • Puzzle lemn ferma animalelor
  • Puzzle lemn Harta Europa, 25 piese, 38 x 29.5 x 1 cm

Puzzle copii 4 ani

Se poate juca cu piese normale de carton, trebuie doar să aveți grijă la complexitatea puzzle-ului, este indicat un număr de maxim 100 piese. Vor avea nevoie de puțin ajutor, în mod normal trebuie doar să găsiți anumite piese mai dificile atunci când va solicită ajutorul. Se poate încerca și un puzzle 3D însă piesele trebuie să fie măricele pentru a nu-i descuraja. Mai jos top 3 puzzle pentru copii de 4 ani:

Jocurile puzzle dupa varsta de 5 ani

Copii din această grupa vor dori jocuri puzzle de 200-500 piese. Valabil până la vârstă de 12 ani, cu evidente variații, când este pregătit să rezolve puzzle-uri aproape că un adult. Trebuie doar să aveți grijă la complexitatea imaginii alese (o imagine care să-i stimuleze curiozitatea, ceva interesant pentru el), dimensiunea pieselor nu mai reprezintă acum o problemă. Mai jos top 3 puzzle pentru copii de 5 ani:

Nu uita că un puzzle pentru copii este și un joc foarte util în dezvoltarea copilului. Poți să îl familiarizezi cu alfabetul, cu geografia, cu diverse povești și basme. Pe lângă cele clasice prezentate mai sus puteți folosi și puzzle magnetic, foarte folositor în călătoriile cu mașină, avionul sau trenul, asa cum am povestit si in articolul dedicat primelor noastre calatorii cu avionul in 3. O varietate mare de jocuri cu puzzle puteti sa gasiti si online cu livrare rapida.

Article Snippet
Top 3 puzzle pentru copii
Article Name
Top 3 puzzle pentru copii
Description
Ce puzzle sa alegi pentru copilul tau in functie de varsta
Carmen
Publisher Name
ViataDupaBebe
Publisher Logo

4 thoughts on “➤ Top 3 puzzle pentru copii (pe grupe de vârstă)”

  1. Eu imi aduc aminte ca intr-o zi s-a trezit mai devreme, erau piesele de puzzle ravasite pe jos si a stat 30 min sa le faca :))). Avea 2 ani, o cutie de 5 puzzle-uri a cate 2-3 piese cu animalute de ferma.

  2. Ai perfecta dreptate! Fiul meu are 5 ani și pana la 3 a mers exact pe schema pe care o explici tu. Era de-a dreptul indragostit de ele. Aveam câteva zeci. Acum însă… Nu îl mai interesează. De cand a ajuns la categoria de piese mici și-a pierdut răbdarea complet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.