Casa Ceausescu

O apariție oliv la Casa Ceaușescu

Într-o duminică ploiasă, am mers cu familia să îi vizităm casa fostului dictator Nicolae Ceaușescu, nume care încă stârnește sentimente de nostalgie sau de dezgust în rândul celor care au trăit pe vremea lui.

Bonprix

 

Culoarea mea preferată este verde, așa că este oarecum normal să îmi placă și derivata ei, culoarea kaki sau oliv. Îmi place versatilitatea acestei culori și faptul că se poate purta aproape cu orice ocazie. Fără să planific acest lucru, m-am asortat perfect cu muzeul vizitat astăzi. Iar titlul de “O apariție kaki…” suna cam dubios, așa că am pus cu oliv.

Casa Ceausescu

Casa Ceaușescu a fost pentru un sfert de secol (1965 – 1989) reşedinţa privată a soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu, şi a copiilor acestora, Nicu, Zoia şi Valentin. Se poate vizita doar cu rezervare prealabilă. Noi am făcut o rezervare cu 24 de ore înainte, pe site. Prețul unui bilet de adult este de 35 lei, iar copiii cu vârsta până în 7 ani au intrarea gratuită. Se intră la ora stabilită, un tur este format din 5-15 persoane și un ghid, iar durată turului este de aproximativ 45 de minute.

Mi-a plăcut muzeul, mi-am putut face o părere despre cum a trăit famila Ceaușescu, cred că este ceva ce aș recomanda să fie vizitat deoarece ai ce vedea spre deosebire de alte muzee din țară în care vezi două tablouri și o piesă de mobilier. Apartamentele membrilor familiei Ceaușescu reprezintă idealul oricărei case din perioada comunistă. Am apreciat că în aceste spații intime, dedicate lor și apropiaților, nu aveau decât produse românești: finisaje, covoare, lustre, mobilă, marmură, cristal, toate erau produse în România.

Bonprix

Am ales o ținută casual formată dintr-o fustă, o cămașă albă, un sacou, o pereche de sneakers și un rucsac. Mă simt foarte bine când mă îmbrac în rochii și fuste. Iar fusta bonprix pe care am ales-o este foarte comodă. Îmi place că este genul de fustă lejeră, dintr-un material comod.

Bonprix

Îmi doream de mult timp un sacou tip army, cambrat pe corp, pe care îl voi purta în viitor cu diferite tipuri de pantaloni și fuste. Afară este destul de frig, deși a venit primăvara, așa că sacoul bonprix îmi este foarte util în această perioadă.

Bonprix

De obicei îmi place să probez încălțămintea înainte de a o cumpăra, dar sneakerșii bonprix mi-au venit ca turnați. Sunt comozi de purtat și, din fericire, nu mi-au făcut nicio bătătură. Am această problemă cu majoritatea perechilor de încălțăminte pe care mi le achiziționez. Culoarea lor este minuntată, imi place foarte mult.

La serviciu port diverse genți, dar când ies cu Ana în oraș sau în parc prefer să port un rucsac. În felul acesta am mâinile libere și mă descurc mai bine în posibilele provocări care apar constant. 🙂 Aștept să vină vremea frumoasă să o iau de la grădiniță și să mergem direct în parc, așa că rucsacul bonprix în nuanțe de gri se va potrivi cu multe ținute. Iar el este destul de încăpător.

Pe zi ce trece îmi dau seama că Ana este deja o domnișoară. Când îmi pregăteam ținuta pentru poze, ea a venit și s-a arătat foarte indignată de faptul că nu i-am solicitat opinia despre amplasamentul produselor pe parchet. A venit imediat și le-a rearanjat. :)))

Nici ședințele foto nu mai sunt ca pe vremea când nu aveam copil. Acum sunt mult mai distractive.

22 thoughts on “O apariție oliv la Casa Ceaușescu”

  1. Imi place tinuta aleasa,te prinde bine.chiar ieri ma uitam pe bonprix sa achizitionez um rucsac si o bluza dupa ce am vazut la tine atatea tinute frumoase de la ei.
    Casa Ceausescu este si pe lista noastra de must see.

  2. Imi plac produsele lor, am cumparat cateva, dar sunt multumita de faptul ca ajunge coletul foarte tarziu. Sunt nemultumita ca uneori nu se potrivesc marimile.

  3. Tinuta aleasa de tine mi se pare foarte faina, comoda, lejera, dar in acelasi timp feminina.
    Din casa Ceausescu cel mai mult mi-a placut dormitorul, e pe gustul meu, asa. 😀

  4. Cand eram mica m-au dus bunicii la casa asta, stiu ca m-am speriat, cu mintea mea de copil care se uita la scooby doo imi imaginam ca e bantuita :))) IN alta ordine de idei rucsacul il am si eu in wishlist, arata fain.

  5. e mai fain asa, cu fetita dupa tine. las ca o sa capete si ea deprinderi si o sa concurati la sedintele foto 😀 imi place mult rucsacul! nuanta asta de kaki stiu ca era in top acum vreo 2 ani, fosta mea sefa o purta non-stop. pe mine nu m-a prins neaparat, dar cred ca am si eu cateva hainute in nuanta asta

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.