Cum alegem scaunul auto?

Am permis de la 18 ani, dar nu pot spune că îmi face mare plăcere să conduc. O văd ca pe o necesitate. Mașină am simțit cu adevărat nevoia să îmi iau în momentul în care eram însărcinată. Părinții mei și ai soțului nu locuiesc în același oraș cu noi și mă îngrozea gândul că voi căra pe tren toate lucrurile necesare bebelușului. M-a preocupat siguranța copilului meu dinainte de a veni pe lume și am încercat să îi asigur tot ce îi era necesar. Un obiect important pentru mine este scaunul auto.

CUM ALEGEM SCAUNUL AUTO?

Scaunele auto se aleg în funcție de greutatea și de înălțimea copilului. Încă din primele zile, se poate folosi scoica auto sau landoul ( grupa 0 – de la naștere până la 10 kg) dacă este prins în centurile autovehicului cu ajutorul unui kit auto special conceput pentru acest tip de dispozitiv. Pentru distanțe mai lungi și pentru bebeluși mai mici de 6 luni, se recomandă landoul deoarece bebelușul stă cu spatele drept.

O altă variantă sunt scaunele auto care aparțin Grupei 0+ (de la 0 la 13 kg) care se instalează în sensul invers de mers al autovehicului, pentru că reduc cât mai mult cu putință orice efect negativ asupra gâtului copilului, în cazul producerii unui accident. Pentru bebeluși sunt dotate cu un reductor.

Dupa ce copilul cântărește 9 kg, scaunul poate fi pozitionat în sensul normal de mers al autovehicului, legislația permite acest lucru pentru scaunele din grupa 1 de vârstă (de la 9 la 18 kg).

Deci copiii cu o greutate cuprinsă între 9 și 13 kg pot călători în ambele tipuri de scaune și în ambele sensuri de mers, deși cel mai sigur pentru ei este să călătoarească în sensul invers de mers în scaune auto rear facing.

Scaunele auto grupa 2-3 (15- 36 kg) au ca principală caracteristică lipsa centurilor integrate. Pentru a proteja și susține copilul, se folosește centura de siguranță pentru adulți care se montează peste scaunul de mașină și copil, de aceea trebuie fixată cât mai corect. Tot din această grupă fac parte și înălțătoarele auto.

Scaun auto Tiago KidsCare

Sunt două sisteme de prindere pentru scaune auto copii – ISOFIX și cu centură. Scaunele care folosesc sistemul de prindere ISOFIX (International Standards Organisation FIX) sunt mai sigure ca cele cu prindere prin centură deoarece se fixează strâns şi nu permit mișcarea scaunului odată ce a fost montat. Dar scaunele ISOFIX pot fi folosite doar dacă mașina are în dotare puncte de prindere ISOFIX (foarte multe mașini au, dar nu toate).

Pentru a evita schimbarea scaunului auto aproape în fiecare an și pentru a economisi bani și spațiu, puteți achiziționa de la început un scaun auto care să poată fi folosit pentru o perioadă mai lungă de timp. O variantă de scaun de calitate este scaun auto Tiago Kidscare. Scaunul auto Rear Facing rotativ cu Isofix Tiago 0-18 kg KidsCare, este recomandat pentru copiii cu greutatea între 0-18 kg, aproximativ până la vârsta 4 ani. Scaunul Tiago permite utilizarea cu spatele la direcția de mers până la greutatea de 18 kg.

Scaun auto Tiago KidsCare

Caracteristici scaun auto Rear Facing rotativ cu Isofix Tiago 0-18 kg KidsCare:

  • Utilizare Rear Facing până la 18 kg.
  • Centurile de siguranță au prinderea în 5 puncte.
  • Spătarul prezintă 4 poziții de înclinare, când scaunul este fixat cu spatele la direcția de mers și 3 poziții, când este pus cu fața la direcția de mers.
  • Oferă o poziție bună de somn.
  • Dotat cu tetieră reglabilă pe înălțime, având multiple poziții.
  • Prezintă centuri reglabile pe înălțime, care se modifică prin ridicarea tetierei.
  • Instalarea scaunului în mașină se face rapid și în condiții de siguranță în ISOFIX-ul mașinii. (vezi video de mai jos).
  • Protecție împotriva impactului lateral cu spumă poliuretanică de înaltă densitate.
  • Partea de șezut a scaunului este realizată dintr-un material special ce conferă scaunului o caracteristică importantă mai ales la drum lung: confortul copilului dumneavoastră.
  • Reductor pentru cap și șezut (confecționat din spumă cu memorie) ce oferă maxim de confort bebelușului, încă de la naștere.
  • Tapițeria este confecționată dintr-un material moale și placut la atingere ce lasă pielea bebelusului sală respire.
  • Husă detașabilă și lavabilă.

Vă las mai jos un video despre scaunul auto rear facing rotativ Isofix Tiago

Sursa foto articol: KidsCare

2 thoughts on “Cum alegem scaunul auto?”

  1. Pe langa caracteristicile enumerate in articol eu as mai adauga inca unu: Cat de usor se curata. Cred ca nu la putini parinti s-a intamplat ca un anumit, covrig, eugenie, biscuit mancat pe jumatate sa ajunga intre fundul bebelului si scaun.

  2. Se intampla destul de des. In mod normal cand spal masina rog sa curete si scaunul. Cand se murdareste foarte tare spalam husa la masina de spalat, un program special. De preferat vara fiindca dureaza mult timp uscarea, nu le stoarce.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.