Scoala de Tenis BDK

Minitenis la Scoala de Tenis BDK

Ați fost cu cei mici la minitenis? Minitenisul este destinat copiilor mici, de 3,5 – 4 ani până la cei de 7 ani, fiind unul dintre cele mai sănătoase și lipsite de accidentări sporturi pe care copiii le pot practica. Te învață să fii disciplinat și să-i respecți pe ceilalți, dar peste toate oferă un mediu foarte bun în care copilul poate face mișcare sub o formă distractivă și interactivă.
Într-o după amiază de vară ne-am întâlnit cu Edi Bădica de la Scoala de Tenis BDK pentru a afla mai multe informații despre minitenis.
La minitenis sunt folosite jocuri interactive cu mingea, racheta, materialele ajutătoare care ajută la dezvoltarea motricității copiilor (echilibru, orientare, ritm, agilitate, diferențiere). Se învață lovitura de dreapta și rever, prizele, serviciul, returul, deplasarea pe teren, plasamentul pe teren, voleul, smash-ul.

Pentru minitenis, Scoala de tenis BDK dispune de minifileu, rachete mini cu capul mai mare pentru a-i ajuta pe cei mici să controleze mai bine lovitura, mingi din burete sau depresurizate. O minge moale, pierde din  viteză, sare mai puțin decât o minge normală, asigurând astfel că momentul lovirii (punctul de impact) să se realizeze la nivelul șoldului. Viteza scăzută dă un timp mai mare de reacție, util pentru luarea unei decizii adecvate.
Tenisul este un sport al abilităților, deorece jucătorul nu repetă niciodată aceeași lovitură, pentru că nu primește niciodată aceeași minge. Astfel, tenisul te ajută să dobândești abilități de recepție, de percepție, de anticipare, de deplasare și echilibru, de luare a unei decizii într-un timp limitat, de execuție și nu numai. Este un sport complex, care ajută și la o dezvoltare armonioasă.

Scoala de Tenis BDK
Cursurile de la BDK Tenis pot fi individuale sau în grupă de 2 până la maxim 4 copii, prețurile variind în funcție de acest lucru.
Am asistat și la două lecții de minitenis care s-au desfășurat în paralel și am putut observa cât de dedicați și profesioniști sunt instructorii școlii. Lecțiile au fost susținute în română și în engleză, dar de asemenea se pot preda și în franceză.
Școala de Tenis Bdk susține lecții de tenis pentru toate categoriile de vârstă, de la pici, până la bunici, pe toată perioada anului, iarna terenurile fiind acoperite cu un balon încălzit.

Scoala de Tenis BDK

Cu siguranță vom reveni cu Ana vara viitoare pentru cursuri de minitenis, când va avea vârsta adecvată, se va distra copios. Dar până atunci, putem lua și noi câteva lecții pentru adulți –  când vom avea timp – venim echipați sport, pentru că restul ne asigură Scoala de tenis BDK.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.