Coco Chanel nu a avut copii

Coco Chanel spunea :

Nu înţeleg cum unele femei ies din casă fără să se aranjeze un pic, fie măcar din politeţe. Nu ştii niciodată când ai întâlnire cu destinul. Trebuie să fii cât mai frumoasă la întâlnirea cu destinul.

Pai e clar ca nu a avut copii! Oricui ii place sa se machieze, sa se aranjeze, sa se coafeze, sa fie cea mai buna varianta a sa. Dar ce faci cand pur si simplu nu poti? Amani intalnirea cu destinul? Cred ca destinul ar trebui sa te accepte si nearanjata. Stiu, chiar o parte din mine ar spune, daca vrei, poti. Asa zici si tu. Inainte de bebe erau zile cand ma trezeam mai devreme cu o ora inainte de a pleca la serviciu doar pentru a-mi indrepta parul, dar acum daca ma trezesc se mai trezeste si bebelusul jucaus. Si nu merge sa ii arunc o jucarie si sa stea cuminte cat ma aranjez. Bine, recunosc, uneori merge :)) Dar, de obicei, vrea atentie, vrea sa ne jucam impreuna.

Pana sa nasc eram destul de preocupata de felul in care aratam. Nu ieseam din casa nemachiata, fara parul aranjat. Sa nu mai spun ca unghiile mi le faceam constant. De asemenea, incercam sa fiu cat mai diplomata cu persoanele din jur.
Nu stiu ce s-a declansat in mine dupa ce am nascut dar pur si simplu nu mai am nevoie de aprobarea celor din jur. Pot iesi fara nicio problema nemachiata, cu parul prins in coada si sa spun clar ce am pe suflet. Nu neaparat toate in acelasi timp. Dar adio filtrele amabilitatii! Bun venit sinceritii! Singura parere sau mai bine zis, stare de spirit, de care tin cont e cea a bebelusului. Stiu ca suna extrem de ciudat dar nu poti trece prin aceste sentimente pana nu ai un bebe.

Sunt si momente cand bebe sta cuminte si am cum sa ma aranjez. Dar nu sunt asa multe. Sunt zile cand ies in parc la plimbare aranjata dar sunt dimineti cand nu am dormit poate cu o noapte inainte mai deloc si abia am energie sa imping caruciorul prin parc. Si mai vad si cate o adolescenta care imi arunca o privire, cum aruncam si eu, de genul: “Uite-o frate si pe asta, daca s-a maritat si a facut un copil, gata cu viata ei. Eu clar nu voi ajunge asa.” Aha. Asa ziceam si eu acum 10 ani. Poate vei ajunge mai rau, ce pot sa zic.

Totusi la evenimentele importante – a se citi nuntile si botezurile, ca doar astea mi-au mai ramas, atunci ma aranjez cat de mult pot. Ca am “motiv”. Fac din asta scopul saptamanii mele. Daca inainte simteam o usoara incantare cand auzeam de o nunta, acum abia o astept. Stiti cuplurile mai in varsta care ies primii la dans la nunti? Ei bine, asa suntem noi dupa bebe. Acolo este ocazia sa ne distram. Repede la dans, hai cu aperitivul sa apuc sa mananc ceva pentru ca nu se stie in ce toane poate fi bebe cand e lasat cu altcineva si tu esti la nunta.

Concluzia articolului ar fi ca dupa ce apare bebe nu prea mai ai timp sa te aranjezi cum te aranjai si un simplu drum la coafor trebuie programat si nu doar la coafor (cineva trebuie sa stea cu bebe, trebuie sa aiba ce manca) dar nici nu te poti delasa complet. Vor fi zile si zile. Zile cand vei arata foarte bine si zile cand zici ca tocmai ai iesit dintr-o tornada si te intrebi oare cat timp a trecut de cand nu ti-ai mai spalat parul?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.